American VI: Ain’t no grave (album)

La fel ca si in cazul celor cinci albume anterioare, American VI va fi produs de Rick Rubin.

 

American VI abunda in liricism si spiritualitate, fiecare cantec fiind o piesa din puzzle-ul ce pune cap la cap misterele si provocarile vietii – drumul spre salvare, importanta prieteniei, visul pacii, puterea credintei si bucuriile si necazurile care duc la supravietuire.

Este o declaratie extrem de personala si confidentiala, ca si cand, de undeva de la capatul drumului, Johnny Cash isi evalueaza viata extraordinara.

 

Piesele de pe American VI au ca influenta mai multe aspecte ale peisajului muzical, mai multe genuri, printre care piesa lui Sheryl Crow, „Redemption Day”, „For The Good Times” a lui Kris Kristofferson, „Can’t Help But Wonder Where I’m Bound„ semnata Tom Paxton, „Cool Water” in interpretarea lui Bob Nolan, „Last Night I Had The Strangest Dream” a lui Ed McCurdy, precum si o piesa in prima auditie a lui Johnny Cash, „I Corinthians: 15:55„ la care acesta a lucrat in ultimii trei ani ai vietii sale.

 

American VI a fost inregistrat impreuna cu inginerul de sunet, David „Fergie” Ferguson, unul dintre prietenii apropiati ai cantaretului, si, la fel ca in cazul precedentului, American V, inregistrat la Cash Cabin Studio din Henderson, Tennessee si la Akadamie Mathematique of Philosophical Sound Research din Los Angeles, California.

Chitaristului Mike Campbell si claparului Benmont Tench, care au cantat pe toate albumele din aceasta serie, mai putin primul, li s-au alaturat in studio chitaristii Matt Sweeney si Jonny Polonsky, precum si Smokey Hormel, care a cantat si pe American IV si V. In plus, Scott si Seth de la The Avertt Brothers au inregistrat piesa „Ain’t No Grave”.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies