Omul care se holba la capre (film)

Reporterul Bob Wilton (Ewan McGregor) e disperat sa gaseasca un subiect exploziv, cand da peste Lyn Cassady (George Clooney), un tip bizar, care pretinde ca face parte dintr-un comandou experimental al armatei americane.

Cassady sustine ca exista o asa-numita “New Earth Army”, formata din “calugarii razboinici”. Puterile paranormale ale acestora vor schimba pentru totdeauna metodele clasice de razboi, deoarece doar cu puterea mintii pot citi gandurile inamicului, pot trece prin ziduri solide si pot chiar sa ucida o capra doar…holbandu-se intens la ea! Fondatorul acestui program, Bill Django (Jeff Bridges), e dat disparut, iar Cassady are acum o misiune: sa-l gaseasca, orice ar fi…

Starnit de povestile parca prea trase de par ale lui Cassady, Bob cade prada curiozitatii si decide sa plece impreuna cu acesta. Cei doi dau de Django intr-o baza de anternament clandestina, condusa de un ofiter dat afara din armata, care are si el puteri paranormal, pe numele lui Larry Hooper (Kevin Spacey).

Acolo, reporterul e prins la mijloc intr-un razboi al orgoliilor dintre fortele armatei lui Django si militia personala formata din super-soldatii lui Hooper. Ca sa poata iesi viu din aceasta aventura deliranta, Bob va trebui sa fie mai smecher decat un inamic mai ciudat decat ar fi indraznit vreodata sa-si inchipuie.

The Men Who Stare at Goats e inspirat de bestseller-ul omonim scris de Jon Ronson, un volum de non fictiune care exploreaza cu un umor exploziv incercarile guvernului american de a exploata abilitatile paranormale pentru a-si invinge inamicii.

Totul se pare ca a inceput in timpul razboiului din Vietnam, cand un tip care se ocupa de noii recruti si-a dat seama ca niciunul dintre acestia nu-si dorea sa omoare de-adevaratelea pe cineva, asa ca trageau in aer, special ca sa nu nimereasca pe nimeni.

Asa ca omului i-a venit ideea sa mearga la superiori pentru a le cere permisiunea sa caute alte mijloace de a duce razboiul, fara a mai fi nevoie sa se omoare oameni.

Pentagonul se pare ca i-a dat mana libera, asa ca acesta a disparut vreme de sase ani in nordul Californiei, unde a trait intr-o grupare New Age, a luat tone de LSD, s-a culcat cu o multime de femei si a incercat sa treaca prin ziduri si sa faca norii sa dispara…S-a intors apoi cu un manual, pe care l-a denumit “Manualul Armatei Noii Planete Pamant”, plin de aiureli.

The Men Who Stare at Goats este povestea aiuritoare a acestei echipe de soldati absolut speciali, care incearca sa foloseasca puteri paranormale pe campul de lupta. Una din aceste puteri este aceea de a te holba la o capra pana i se opreste inima si moare…

Filmul aduna in jurul unui subiect original o serie de staruri de prima mana, precum George Clooney (Burn After Reading), Jeff Bridges (Big Lebowski), Ewan McGregor (Angels & Demons), Kevin Spacey (Moon), Robert Patrick (The Unit), Stephen Root (The Soloist), Stephen Lang (Public Enemies) si Rebecca Mader (Lost) si este regizat de Grant Heslov (nominalizat la Oscar pentru Good Night, and Good Luck), dupa un scenariu de Peter Straughan (How to Lose Friends & Alienate People) inspirat de cartea lui Jon Ronson. Director de imagine este Robert Elswit (Oscar pentru There Will be Blood), editor de imagine este Tatiana S. Riegel (There Will Be Blood), iar designer de costume este Louise Frogley (Quantum of Solace).

Vezi trailer:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor