Gradina lui Celibidache (film)

Filmul „Gradina lui Celibidache” aduna interviuri, inregistrari din concerte si repetitii si, mai ales, delicioasele ore de maiestrie (master classes) care ne ajuta sa intelegem muzica, muzicienii si interpretarile.

Megaloman, dictator, mentor spiritual, geniu… Cate definitii pentru un singur om: Sergiu Celibidache (1912-1996), sef de orchestra de origine romana. Dar cine este oare acest dirijor care a refuzat cu incapatanare, de-a lungul anilor, orice fel de inregistrari audio.

Gradina lui CelibidacheGradina lui Celibidache
Gradina lui CelibidacheGradina lui Celibidache

Fara a ne impune un raspuns sau altul, filmul „Gradina lui Celibidache” ne ofera cateva elemente pentru ca fiecare dintre noi sa-si contureze propria parere despre personalitatea acestui om iesit din comun. In sine, filmul nu reprezinta doar un document pretios despre muzica, ci si o sinteza a intelepciunii si a filozofiei unui Maestru.

Fara nicio indoiala, „Gradina lui Celibidache” nu va lasa indiferent spectatorul iubitor de muzica. Venind in completarea acestei intalniri cinematografice, cartea de fata reuneste cateva marturii ale protagonistilor, precum si o selectie a unor interviuri realizate cu marele dirijor insusi. La acestea se adauga un interviu cu fiul Maestrului, realizatorul filmului „Gradina lui Celibidache”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor