Motivul pentru care Meghan Markle trebuie să stea mereu în spatele lui Kate Middleton

Este bine știut faptul că membrii familiilor regale din toată lumea trebuie să respecte etichetele respectivelor Case Regale. Nimeni nu se naște cu eticheta în sânge, iar atunci când ajungi membru al unei familii regale printr-o împrejurare fericită, gafele sunt inerente. Iar Meghan Markle le-a comis de câteva ori până să înțeleagă cum stă treaba cu protocolul regal.

Deși, nu cu mult timp în urmă, surse apropiate Familiei Regale Britanice susțineau că lui Meghan îi este destul de greu să înțeleagă regulile după care funcționează Casa Regală, de când a devenit membru al acesteia, Meghan a reușit să se adapteze regulilor. Și-a schimbat radical stilul vestimentar și și-a îmbunătățit vizibil postura.

Motivul pentru care Meghan Markle trebuie să stea mereu în spatele lui Kate Middleton, viitoarea Regină a Angliei

Conform www.popsugar.co.uk, de când a devenit ducesă, Meghan este obligată să facă un pas în spate atunci când se află în prezența rudelor care fac parte din Familia Regală. Evident, nimeni nu merge în fața Reginei Elisabeta a II-a, dar, conform protocolului, Meghan trebuie să meargă chiar și în spatele cumnatei ei, Ducesa de Cambridge. În ciuda relației foarte apropiate dintre cele două, protocolul regal impune ca Ducii de Sussex să stea întotdeauna în spatele Ducilor de Cambridge, aceștia din urmă ocupând al doilea loc în ordinea de succesiune la tron.

Citește și Prima nuntă gay în Familia Regală Britanică: vărul Reginei Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu un bărbat

În plus, dat fiind faptul că, nu peste multă vreme, Prințul William va deveni Regele Angliei, iar Ducesa de Cambridge va deveni regină consoartă, Meghan ar trebui – cel puțin teoretic – să facă și o plecăciune în fața cumnatei sale. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat până acum, reverențele fiind făcute doar în fața Reginei Elisabeta a II-a.

Plecăciunile în Familia Regală Britanică se fac în funcție de succesiunea la tron

De fapt, Meghan trebuie să facă reverenţe în faţa tuturor membrilor Familiei Regale care o depăşesc în rang: Regina Elisabeta, Prinţul Philip, Prinţul Charles, Ducesa de Cornwall, Ducele și Ducesa de Cambridge, dar și în faţa tuturor prinţeselor născute în Familia Regală, cum ar fi prinţesele Anne, Alexandra, Beatrice şi Eugenie. Dacă, însă, Ducesa de Sussex se află în prezenţa soţului său, Prinţul Harry, atunci prinţesele sunt obligate să se plece în faţa ei, întrucât, împreună, Ducii de Sussex le depăşesc în rang.

Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul Ducilor de Cambridge, dar Kate Middleton nu este obligată să facă reverenţă în faţa Camillei dacă Prinţul William este în aceeaşi încăpere.

Citește și Prințesa Diana a avut o rochie de mireasă de rezervă, despre care nici măcar ea nu știa

Prințul Charles nu va fi rege, ci regent

În vârstă de 92 de ani, Regina Elisabeta a II-a a stabilit că, dacă se va mai afla încă pe tron când va împlini 95 de ani, va invoca Regency Act (Actul de Regență), o lege din 1728 actualizată în 1953, care prevede că, în caz de boală sau incapacitate a suveranului, să fie numit un regent care să îşi asume toate sarcinile, dar fără a primi împreună cu acestea şi titlul de rege.

Astfel, Prințul Charles ar urma să devină regent al Coroanei Britanice, și nu rege. Deja Prinţul de Wales şi-a reprezentat mama cu prilejul mai multor angajamente regale. El a efectuat călătorii, printre altele, în Statele Commonwealth din Noua Zeelandă şi Australia, a mers în Canada pentru a marca cea de-a 150-a aniversare a ţării, precum şi în Golful Persic.

Citește și Articolul vestimentar pe care Meghan Markle nu îl poate purta dacă rămâne însărcinată

Sursa foto: northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete