Motivul pentru care copiii ar trebui să mănânce cu gura DESCHISĂ

Părinții vor fi uimiți de cele mai recente sfaturi ale oamenilor de știință care insistă că micuții ar trebui să mănânce cu gura deschisă.

Generații întregi le-au spus copiilor lor că mâncatul în acest fel este neplăcut, deranjant și chiar arată dezgustător.

Dar acum, cercetătorii conduși de Charles Spence, profesor de psihologie experimentală la Oxford, susțin că acest lucru face ca mâncarea să fie mai gustoasă. Lucrarea lor se bazează pe carnea, fructele și legumele care conțin ceea ce se numește compuși organici volatili.

Aceștia alcătuiesc aromele caracteristice și contribuie la gustul alimentelor. Mestecatul cu gura deschisă ajută mai mulți dintre compuși organici volatili să ajungă în partea din spate a nasului, activând neuronii senzoriali olfactivi care sporesc experiența de a mânca.

„Am făcut totul greșit. Mestecatul cu gura deschisă poate contribui de fapt la simțul nostru olfactiv și la percepția generală. Iar când vine vorba de sunet, ne plac alimentele zgomotoase. Pentru a simți cel mai bine gustul unui măr, al unui cartof crocant, al unui baton de morcov, al unui biscuite, al unei pâini crocante sau al unui pumn de popcorn, ar trebui să renunțăm întotdeauna la manierele noastre și să mestecăm cu gura deschisă”, a declarat profesorul Charles Spence, potrivit The Sun.

Echipa profesorului Spence analizează ceea ce afectează percepția noastră asupra alimentelor pentru a afla mai multe despre funcțiile creierului. De asemenea, a spus că ar trebui să mâncăm cu mâinile atunci când este posibil, pentru a ne bucura de simțul tactil.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie