Monica Gheorghiu, Femeia anului 2012 pentru Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Este economist de profesie, cu un MBA în administrarea afacerilor şi management. Este preşedintele asociaţiei Gifted Edu şi manager de proiect în cadrul Centrului Gifted Education pentru copii supradotaţi, care în România erau complet neglijaţi şi lipsiţi de sprijin şi de îndrumare.

Poate părea bizar, dar cercetări în domeniu arată că aceşti copii au un risc social înalt pe care puţini îl cunosc: 97% se ratează. Sunt vulnerabili pentru că nu se integrează de la sine în sistemul şcolar de masă, îşi ascund abilităţile, îşi risipesc talentul şi deseori sunt ridiculizaţi în familie sau în cercul de prieteni.

Pentru a stopa şi a preveni această risipă de inteligenţă, începând cu anul 2004 s-a alăturat unui proiect de mari proporţii, cu o miză uriaşă: implementarea educaţiei de excelenţă în învăţământul românesc. A dezvoltat Programul Pilot de Inovaţie Didactică în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al sectorului 6, a materializat în Şcoala de Excelenţă pentru copii cu abilităţi înalte, Leonardo Gifted School, care pregăteşte anual zeci de copii cu abilităţi înalte, descoperiţi în urma unei serii de testări şi evaluări printr-o selecţie la nivel internaţional, și e foarte aproape de fiinalizarea unui campus pentru educaţia de excelenţă. A lansat și un site de screening gratuit de testare națională pentru selecția copiilor supradotaţi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro