Mituri legate de implantul dentar

Implantul dentar este o construcție stomatologică modernă care poate înlocui complet un dinte pierdut. Structura este foarte asemănătoare cu cea a unui dinte natural. Scopul principal al implanturilor dentare este de a asigura o restaurare fiziologică și estetică de înaltă calitate a dintelui sau a dinților.

În prezent, implanturile dentare sunt considerate tehnologii protetice eficiente și sunt frecvent utilizate peste tot în lume. Cu toate acestea, opiniile despre implanturi variază foarte mult.

Mituri legate de un implant dentar

  • Implanturile dentare sunt mai puternice decât dinții naturali

În timpul perioadei de reabilitare, implanturile se întăresc continuu. Și după aceea, ele sunt într-adevăr mai puternice și pot suporta o mai mare încărcătură decât dinții naturali. Cu toate acestea, implanturile necesită îngrijire și vizite regulate la dentist pentru a asigura succesul și prevenirea problemelor.

  • Implanturile dentare te scapă de orice problemă

Din păcate, acest lucru nu este adevărat. Un implant dentar necesită îngrijire ulterioară asemenea dintilor naturali. Indiferent de clinica stomatologica în care se realizează intervenția, ar trebui să fii avertizat din timp că vizita și examinarea profesională periodică sunt măsuri obligatorii și sunt fundamentale în garanția succesului tratamentului.

  • Un implant dentar este rapid și ieftin'

În ceea ce privește implantarea dentară, calitatea procedurii și timpul necesar recuperării sunt foarte importante. “Rapid și ieftin” nu garantează întotdeauna o intervenție reușită.

Așadar, implantarea dentară nu este o procedură simplă. Pacientul trebuie să înțeleagă ce își dorește și ce implică decizia de a face un astfel de tratament pentru un zâmbet sănătos și frumos. Este important să se abordeze cu responsabilitate această decizie importantă.

Îngrijirea ulterioară a implanturilor dentare și controale la clinică

După intervenția chirurgicală de implant dentar, pacientul trebuie să încerce să își păstreze dantura curată prin periajul atent, clătirea cu apă de gură și aplicarea de comprese cu gheață pe obraji. De asemenea, trebuie să încerce să evite alimentele tari pentru a nu afecta implantul (implanturile), astfel că trebuie evitate orice alimente crocante, chipsurile, cartofii prăjiți, carnea, fructele, cum ar fi merele, alimentele sub formă de sucuri și sosuri, în special cele picante.

Când efectele secundare de după operație dispar, pacientul trebuie să respecte o igienă dentară strictă; și neapărat, să aloce timp pentru profilaxie Cluj, pentru controle și eventuale curățări profesionale a dinților. Dacă se respectă aceste măsuri, implanturile vor rezista mult timp. Acestea sunt cele mai bune metode de a te asigura că implantul nou montat va avea longevitate.

Așadar, profilaxia dentară este importantă pentru menținerea sănătății dentare și a duratei de viață a implanturilor dentare. Curățarea profesională a implanturilor împiedică formarea plăcii bacteriene și a tartrului, prevenind astfel apariția inflamațiilor și a infecțiilor. Examinările periodice și curățarea profesională ajută la identificarea și tratamentul problemelor dentare în stadii incipiente, prevenind astfel complicațiile și necesitatea intervențiilor costisitoare.

Asigură-te că îți faci o programare din timp pentru a-ți menține încrederea și a te bucura de zâmbetul alb și dantura sănătoasă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial