Mituri despre transplantul de păr

Părul joacă un rol esențial în modelarea personalității unui individ. Diverse probleme ale părului, cum ar fi căderea, rărirea și alopecia afectează aspectul și scad stima de sine într-o măsură mare.

Acest tip de probleme pot fi devastatoare, pentru cei a căror profesie necesită un aspect bine îngrijit. Cea mai bună opțiune disponibilă pentru ei este transplantul / implant de păr

Odată cu progresul tehnologic, transplantul de păr a câștigat multă atenție in ultimii ani. Din fondul de informații disponibil, există o cantitate mare de date false și înșelătoare care ridică concepții greșite și îndoieli în rândul oamenilor. Chiar dacă transplantul de păr este efectuat prin tehnici invazive absolut minime și oferă beneficii uimitoare, există numeroase mituri și concepții greșite despre acesta.

Mitul 1: Transplantul de păr este o procedură dureroasă

Adevărul: Cele mai recente progrese în chirurgie au făcut ca transplantul de păr să fie complet nedureros, deoarece întregul proces se desfășoară sub influența anesteziei locale. Așadar, nu se simte nicio durere în timpul procesului până când trece efectul anesteziei. Odată ce efectul anesteziei locale dispare, va exista un ușor disconfort în zona în care a fost efectuat transplantul. Insa disconfortul/durerea este ușor de gestionat cu medicamentele prescrise de medic. De asemenea, nu este necesară spitalizarea, pacientul se întoarce acasă în aceeași zi.

Mitul 2: Transplantul de păr oferă un aspect nenatural

Adevărul: Transplantul de păr realizat sub supravegherea unui chirurg cu experiență oferă rezultate 100% naturale deoarece acesta verifică temeinic poziția foliculului și unghiul părului. În funcție de aceasta, implantarea se face într-un mod care oferă un aspect cu adevărat natural.

Mitul 3: Transplantul de păr dă rezultate imediateAdevărul: Nu, transplantul de păr nu poate da rezultate imediate și nu poate schimba aspectul peste noapte. Părul care este transplantat începe adesea să cadă după 3 săptămâni de la operație, dar rădăcina părului rămâne intactă și permanentă și durează aproximativ 4-5 luni pentru a se vedea rezultatele parțiale și aproximativ 9-12 luni pentru un rezultat final optim. Așadar, părul transplantat trece prin trei faze de creștere asemănătoare părului natural. Mitul 4: Transplantul de păr este doar pentru bărbați.Adevărul: în mod tradițional, se credea că alopecia ‘este a bărbaților, iar transplantul de păr poate fi efectuat doar pe aceștia dar, realitatea este că și femeile suferă de chelie în zilele noastre deci și ele sunt potențiali pacienți pentru procedura de transplant de păr. Mitul 5: Transplantul de păr este o afacere costisitoareAdevărat: este adevărat, costul transplantului de păr este puțin ridicat, dar asta nu înseamnă că nu este accesibil. Transplantul de păr este la fel ca o investiție unică, care oferă rezultate excelente pe tot parcursul vieții, dacă este făcut sub îndrumarea unui chirurg cu experiență. Mitul 6. Transplantul de păr lasă cicatrici vizibileAdevărul: Anterior, cicatricile liniare erau vizibile după intervenție. Cu toate acestea, progresul tehnologic din domeniul medical a redus dimensiunea cicatricilor post-chirurgicale. Există doar o mică cicatrice care poate fi ușor acoperită cu părul din jur. Mitul 7: Transplantul de păr nu este pentru persoanele în vârstăAdevăr: vârsta nu are nicio legătură cu procedura de transplant de păr. Dacă un pacient care suferă de căderea părului are o creștere suficientă în zona donatoare, fără contraindicații medicale sau chirurgicale, poate fi supus unui transplant de păr la orice vârstă sub îndrumarea amănunțită a unui chirurg cu experiență.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial