Mircea Badea: “Sunt un tip care starneste antipatii”

Dupa 14 ani de experienta in fata camerelor si un trofeu la editia din primavara anului trecut a Premiilor APTR, Mircea Badea sustine ca nu e un om de televiziune, ca nu vrea nici un premiu si ca i-ar fi placut sa emigreze…

Mircea Badea e un tip spontan, are o conversatie spumoasa si haioasa si un fin simt al umorului si al hazului de necaz – altfel, cum ar putea sa tina treaza atentia atator romani pana atat de tarziu in noapte?

Si, in ciuda orelor imposibile, sa faca emisiuni "cu un raport foarte bun audienta-costuri, cum ii place lui sa zica. Reteta este simpla: "In Gura presei" intra multa lume, cei ramasi pe margine stand cu gura cascata la cei care vorbesc despre asta.

Asadar, comentariul lui Mircea este personajul principal al emisiunii – cand acid sau hazos, cand trist, alteori mirat sau dezamagit; uneori si dialogul cu cameramanii si colegii de platou, lucru care sporeste savoarea emisiunii si ii da un aer relaxat si accesibil.

Realizatorul ei a primit la inceputul acestei veri Premiul "One Man Show", de la Asociatia Profesionistilor de Televiziune.

Ai spune ca Mircea este obisnuit cu premiile, de vreme ce a luat mai multe la scoala (din clasa intai pana intr-a opta), evidentiindu-se si in contingentul de pionieri si utecisti, pe post de comandant de unitate.

A urmat Liceul de Informatica, teoretic, la zi, "practic, la fara frecventa", pentru ca lipsea foarte mult: "Singurul lucru care mi-a placut la Liceul de Informatica a fost ca am putut sa intru fara sa invat la… Facultatea de Matematica".

Dar aceasta miscare s-a dovedit o eroare de calcul, iar dupa doi ani de studentie Mircea a schimbat Matematica pe Cibernetica, la ASE. "Am pierdut un an prin transfer si am dat 26 de examene de diferenta intr-o luna, m-am chinuit sa o termin – alta facultate la care nu inveti, practic, nimic care sa-ti foloseasca."

In schimb, i-a folosit munca. De la 18 ani, e pe picioarele lui: doua luni ca bodyguard la o casa de schimb valutar, apoi reporter si reporter special la Radio Total.

Dupa un an de radio, prin ’93 s-a angajat la Tele7 si astfel a inceput odiseea experientelor lui in televiziune: prezentarea bursei locurilor de munca, reviste de presa, emisiuni de dimineata, de noapte si de weekend, singur sau cu parteneri de ecran (Gabi Cristea, Teo sau Oreste). La Tele 7, Antena1, Realitatea, ProTV, Prima Tv, din nou Antena1… "Pe Tatulici l-am ‘agatat’ intr-o parcare", isi aminteste Mircea. "I-am spus ca vreau sa lucrez la Tele7 si m-a intrebat: ‘Esti destept?’. I-am spus ca ‘da’, si a doua zi eram pe post."

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete