Miopia – o afecțiune care trebuie tratată timpuriu

Miopia sau viciul vederii la distanță înregistrează cote îngrijorătoare ale incidenței, lucru care ne face să asociem creșterea numărului de cazuri cu stilul de viață al societății moderne. Din nefericire, soluțiile la îndemână ne predispun mai mult copiii la astfel de boli. Iată de ce.

Odată cu apariția dispozitivelor electronice, atât adulții cât și copiii petrec mai mult timp în interior. Fie că este vorba de studiu fie că este vorba de activități recreative, încetul cu încetul oamenii petrec din ce în ce mai puțin timp în aer liber.

Pe lângă lipsa exercițiul fizic, se mai înscriu și alte efecte nocive care își pun amprenta asupra sănătății noastre – spre exemplu, lipsa expunerii vederii la lumina naturală. Unul dintre factorii de risc importanți ce contribuie la procesul de progresie a miopiei.

Ce este miopia?

Miopia este determinată practic de un defect la nivelul globului ocular: în mod normal, forma sănătoasă este perfect rotundă, ca o sferă. În cazul miopiei, forma acestuia este tinde să fie alungită, determinând un viciu de refracție ce cauzează neputința de a distinge obiectele aflate la distanță.

La ce vârsta poate apărea miopia?

Cel mai des, miopia este o boală din naștere, forma imperfectă a globului ocular putând fi chiar moștenită. Însă în perioada micii copilării, nu putem identifica simptomele copilului, cel mai adesea fiind sesizată această imposibilitate de a vedea la distanță abia în primii ani de școală.

Semnele care ar trebui să alarmeze părinții sunt: micșorarea sau mijirea ochilor, atunci când privesc la tablă, frecatul la ochi, dureri de cap, nevoia de odihnă în timpul zilei, etc., toate acestea fiind rezultatul unei oboseli cauzate de efortul constant de a ține pasul cu colegii și de a urmări activitatea de la clasă.

Poate fi tratată miopia?

Miopia nu poate dispărea cu totul, însă este esențial să fie luate măsurile corespunzătoare pentru a preveni progresia ei. Odată cu creșterea copilului, ochiul se dezvoltă în aceeași direcție, iar vederea se degenerează în absența unor măsuri corecte de tratament.

Până nu demult, miopia se trata numai din punct de vedere al corecției vederii, însă astăzi, din fericire, putem lua măsurile de rigoare pentru a încetini sau, în unele cazuri și mai fericite, de a stopa progresia ei. Soluția vine de la lentilele inteligente MiYOSMART, marca HOYA, care reușesc prin simpla purtare a lor să corecteze vederea dar și să prevină accentuarea viciului de vedere preîntâmpinându-se complicații grave, ce pot surveni pe fondul unei lipse de control asupra bolii.

Care este conduita terapeutică corectă, pe termen lung?

Copiii diagnosticați cu miopie trebuie să beneficieze de o vedere clară în anii de copilărie, în primul rând. Este esențial pentru dezvoltarea lor armonioasă și pentru starea lor de bine. La fel de important, dar cu efect pe termen lung, este și componenta de prevenție împotriva accentuării miopiei ce poate atrage complicații greu de gestionat mai târziu.

Ce repercusiuni poate aduce absența gestionarii corecte a miopiei?

Cea mai comună formă de miopie este cea axială. Neglijată, pe termen lung poate duce la subțierea retinei și a structurii globului ocular.

Fără a lua măsurile de corectare a vederii și de a stopa progresia miopiei, la vârsta adultă pot apărea afecțiuni mai grave, precum: dezlipirea de retină, glaucomul sau degenerescența maculară.

Ce beneficii aduc lentilele MiYOSMART?

Mulțumită tehnologiei D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments – segmente multiple încorporate de defocalizare), lentilele MiYOSMART urmăresc să încetinească progresia miopiei cu circa 60%, în 21,5% din ele reușind stoparea ei definitivă.

Pe lângă beneficiul care vizează progresia miopiei și corectarea vederii, lentilele MiYOSMART oferă copiilor și o serie de beneficii care țin de design. Lentilele sunt create special pentru a le permite copiilor întreținerea de activități sportive și al unui stil de viață activ.

Astăzi, în era modernă care atrage copiii mai mult către activități în interior, datorită opțiunilor de divertisment oferite de dispozitivele electronice, activități care nu fac decât să le înrăutățească vederea, este esențial să încurajăm copiii să fie activi în aer liber, unde vederea lor este expusă luminii naturale.

În sprijinul acestui obiectiv, lentilele MiYOSMART vin la pachet cu un design ergonomic, rezistent la impact, oferind deopotrivă și rezistența la impact.

Mai ulte despre Hoya Lens Romania – https://www.hoyavision.com/ro/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial