Ministrul Justiției, Cristina Guseth, desemnat de Revista AVANTAJE Femeia Anului 2011

De peste douăzeci de ani, este unul dintre promotorii presei independente, justiției profesioniste și nepărtinitoare, bunelor practici în administrația publică.

Cristina Guseth

Peste 400 de jurnaliști au absolvit Școala BBC de Radio și Televiziune, prima de acest fel susținută de BBC World Service în afara Marii Britanii. Puțini dintre ei au știut cine a fost organizatorul acestui proiect. 200 de jurnaliști, reprezentanți ai administrației publice și personalități din business au beneficiat de bursele Fundației Freedom House.

Poate nu toți au cunoscut-o pe cea care a pus cap la cap experiența lor în Statele Unite sau la Bruxelles, de la admiterea în program până la evaluarea felului în care, întorși acasă, au reușit să schimbe ceva în bine. Ea, însă, îi știe pe toți. A elaborat numeroase și atât de necesare ghiduri de bune practici, mai ales în domeniul achizițiilor publice. A fost inițiatorul și liantul grupului de editori care au fondat Biroul Român de Audit al Tirajelor.

De paisprezece ani, organizează concursul ‘Tânărul Jurnalist al Anului. Dincolo de contribuțiile sale la dezvoltarea industriei de comunicare, la însănătoșirea administrației publice și la educarea societății civile, a găsit timp să organizeze un Concurs național de debut literar, pentru care a primit un premiu la Gala Societății Civile.

Este decorată cu Ordinul Național de Merit în grad de ofițer, pentru contribuția specială la promovarea democrației și culturii române, și una dintre cele două românce incluse în enciclopedia ‘1000 Peace Women Across the Globe’.

Doamnelor și domnilor, Femeia Anului 2011 pentru apărarea și promovarea valorilor democrației este Cristina Guseth, directorul Freedom House Romania.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera