Mihai Stănescu a murit. Celebrul caricaturist avea 78 de ani

mihai stanescu a murit

Mihai Stănescu a murit. Cel mai renumit caricaturist şi, totodată, cel mai incomod artist plastic din anii comunismului a încetat din la 78 de ani, după o suferință îndelungată. Anunţul a fost făcut de fiica acestuia, Daiana.

Mihai Stănescu a devenit celebru nu doar talentului artistic, ci și datorită faptului că a criticat în mod deschis regimul dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu.

Citeşte şi Mihai Stanescu vanzatorul de idei

Mihai Stănescu s-a născut 20 iulie 1939, satul Grădiștea, lângă Mizil. A absolvit liceul la Buzău, apoi a urmat la Iași al doilea liceu, cel de arte plastice, unde a fost înscris direct în anul II. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu' din București în 1966.

În 1992, și-a deschis un magazin lângă Sala Palatului, unde vindea căni, cărți poștale, tricouri și sacoșe de pânză imprimate cu desenele sale, albume de caricatură și desene originale. Magazinul, botezat „Erata', a fost închis în februarie 2016. “Am facut buticul acesta din dorinta de a fi tot timpul in contact cu publicul, ca si cum ai avea o permanenta expozitie personala. A fost si profitabil la inceput. Prin 1994 era mereu coada la magazinul meu”, spunea Mihai Stanescu intr-un interviu mai vechi pentru revista Avantaje.

În decembrie 2000, Emil Constantinescu, preşedintele României de la acea vreme, i-a acordat Ordinul Național „Steaua României” în grad de „Cavaler”, „dorind a-i răsplăti meritele excepționale pentru realizări artistice și pentru promovarea culturii”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Stiri