Mihai Stănescu a murit. Celebrul caricaturist avea 78 de ani

mihai stanescu a murit

Mihai Stănescu a murit. Cel mai renumit caricaturist şi, totodată, cel mai incomod artist plastic din anii comunismului a încetat din la 78 de ani, după o suferință îndelungată. Anunţul a fost făcut de fiica acestuia, Daiana.

Mihai Stănescu a devenit celebru nu doar talentului artistic, ci și datorită faptului că a criticat în mod deschis regimul dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu.

Citeşte şi Mihai Stanescu vanzatorul de idei

Mihai Stănescu s-a născut 20 iulie 1939, satul Grădiștea, lângă Mizil. A absolvit liceul la Buzău, apoi a urmat la Iași al doilea liceu, cel de arte plastice, unde a fost înscris direct în anul II. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu' din București în 1966.

În 1992, și-a deschis un magazin lângă Sala Palatului, unde vindea căni, cărți poștale, tricouri și sacoșe de pânză imprimate cu desenele sale, albume de caricatură și desene originale. Magazinul, botezat „Erata', a fost închis în februarie 2016. “Am facut buticul acesta din dorinta de a fi tot timpul in contact cu publicul, ca si cum ai avea o permanenta expozitie personala. A fost si profitabil la inceput. Prin 1994 era mereu coada la magazinul meu”, spunea Mihai Stanescu intr-un interviu mai vechi pentru revista Avantaje.

În decembrie 2000, Emil Constantinescu, preşedintele României de la acea vreme, i-a acordat Ordinul Național „Steaua României” în grad de „Cavaler”, „dorind a-i răsplăti meritele excepționale pentru realizări artistice și pentru promovarea culturii”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri