Micul-dejun preferat de Regina Elisabeta a II-a încă din timpul războiului

reacția reginei Elisabeta a II-a după ce ducii de Sussex au decis să devină independenți

Regina Elisabeta a II-a ne surprinde adesea când vine vorba de preferințele ei de mâncare și băutură de la Palatul Buckingham. Se spune că monarhul britanic citește meniuri franceze, dar se bucură și de mese care costă doar 2,50 lire sterline.

Cu toate acestea, cel mai surprinzător dintre toate este mâncarea foarte controversată de care se bucură atât la micul dejun, cât și ca gustare seara târziu. Nu este vorba de avocado pe pâine prăjită, deși este o gustare plină de nutrienți.

Micul dejun preferat al reginei a fost dezvăluit în „Dinner at Buckingham Palace', o carte bazată pe jurnalele și amintirile personale ale servitorului regal Charles Oliver. El a povestit cum, în timpul războiului, regina și prințesa Margaret erau la castelul Windsor și rătăceau în jurul castelului când au dat peste o „aromă convingătoare'.

„Fascinate, au mers după miros până la sursa sa și s-au trezit în afara bucătăriei private a doamnei Alice Bruce, pe atunci menajeră la castel. Au bătut politicos la ușă și au fost întâmpinate în bucătăria de modă veche unde se găteau biscuiți prăjiți. Doamna Bruce le-a dat prințeselor să guste din biscuți și le-a arătat cum se gătește și peștele.

Acești biscuiți, după o rețetă deloc complicată, au rămas de atunci favoriții reginei, atât pentru micul dejun, cât și ca o gustare sărată seara târziu. Reginei îi place și eglefinul afumat ca fel de mâncare pentru micul dejun.'

Charles Oliver a lucrat pentru familia regală întreaga sa viață. Amintirile sale au fost compilate într-o carte și editate de Paul Fishman și Fiorella Busoni. Cartea conține, de asemenea, rețete pentru mâncăruri de care Regina și familia ei se bucură.

Fostul bucătar regal, Darren McGrady a declarat pentru Hello! cum era să gătești pentru monarh. Darren, care a lucrat la Palatul Buckingham timp de 11 ani, a dezvăluit că Regina este absolut îndrăgostită de ciocolată.

„Orice lucru pe care îl puneam în meniu, cu ciocolată, îl alegea, în special plăcinta cu ciocolată', a spus Darren.

De asemenea, acesta a declarat că Regina preferă ca aperitiv somon afumat, păstrăv și macrou. Ca fel principal, monarhului îi place vânatul, friptura gaelică, friptura cu ciuperci în sos de whisky, mai ales dacă este carne de vânat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete