Michael J. Fox dezvăluie cum trăiește cu Parkinson de la 29 de ani

Aflat la apogeul carierei sale și la o vârstă foarte tânără, Michael J. Fox a primit vestea care avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. I-a luat șapte ani să o spună public, dar când în sfârșit s-a deschis lumii, a decis să facă ceva cu puterea pe care i-o dăduse faima. Mulți ani mai târziu, cu sinceritate și optimism realist, el vorbește despre cum a fost să crești cu Parkinson și lasă un mesaj de încurajare pentru toți cei care trec printr-o situație similară.

În 1991, după premiera celei de-a treia părți a filmului Înapoi în viitor, Michael J. Fox a primit vestea că are boala Parkinson. Astăzi, la 61 de ani, în contextul premierei unui film autobiografic, el poate vorbi despre boala sa cu sinceritatea care l-a caracterizat întotdeauna și despre toate complexitățile și reflecțiile care au apărut în viața sa.

„Este oribil să ai boala Parkinson… Este din ce în ce mai greu, în fiecare zi suferi, dar așa este.”

Deși rămâne mereu optimist, glumind uneori chiar și pe seama tremurăturilor sale și așa mai departe, actorul spune ce simte de când trăiește cu această boală.

„Știu că nu voi ajunge la 80 de ani, nu voi avea 80 de ani”, a declarat el intervievatorului de la CBS Sunday Morning, scrie Bright Side.

Deteriorarea progresivă a bolii Parkinson la nivelul creierului nu numai că produce tremurături sau rigiditate musculară, dar îi determină pe pacienți să sufere leziuni de tot felul. Actorul a avut fracturi la oasele feței, la brațe, leziuni la șold și chiar a trebuit să fie operat pentru o tumoare benignă la spate, care i-a modificat și mai mult modul de mers.

„Chiar dacă te atacă în toate aceste moduri subtile, nu mori de Parkinson, ci mori cu el”, a recunoscut el în interviu.

În comparație cu cei șapte ani de la diagnosticarea sa, când și-a ascuns boala și a recurs la anumite dependențe, în prezent actorul este o persoană complet diferită.

Michael J. Fox ar fi putut să-și continue viața, profitând de faima și de banii săi pentru a se trata în cele mai inovatoare moduri, dar a vrut să facă ceva pentru toată lumea. Așa că, în 2000, a lansat Fundația Michael J. Fox pentru a strânge fonduri și a efectua cercetări legate de afecțiunea sa. De altfel, zilele acestea a fost făcută o descoperire încurajatoare.

Studiul a găsit un biomarker pentru Parkinson, o substanță care să detecteze boala.

„Acest lucru schimbă totul. În cinci ani vei putea să știi dacă o ai, dacă o vei avea vreodată și cum să o tratezi”, a declarat actorul, mai scrie sursa citată anterior.

La una dintre proiecțiile documentarului său, Fox a demonstrat ceva mai multe despre viziunea sa asupra lucrurilor. “Pot să-mi plâng de milă, dar nu am timp pentru asta. Sunt lucruri de învățat din asta, așa că hai să o facem și să mergem mai departe”, a mărturisit el.

Vedeta a ales să accepte problema și a înțeles că ar putea ajuta mii de oameni dacă ar vrea. Și a făcut acest lucru timp de 23 de ani cu fundația sa.

michael-j.-foxSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

În noiembrie 2022, Michael a primit un Oscar onorific pentru munca depusă de fundația sa, care până în prezent a strâns peste 1,75 miliarde de dolari pentru cercetare. Văzând aplauzele în picioare ale colegilor săi, actorul a spus: „Oameni buni, mă faceți să tremur, încetați”. Acest lucru a stârnit râsul întregii săli și, bineînțeles, a arătat încă o dată atitudinea sa în fața inevitabilului.

Foto: Profimedia, Instagram

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete