Metode de rejuvenare a mâinilor. Cum scapi de efectele înaintării în vârstă

Mâinile sunt de multe ori cele care ne atrag atenția atunci când cunoaștem o persoană pentru prima dată, le acordăm atenție la manichiură, le scoatem în evidență cu bijuterii, dar oricât am încerca, aspectul acestora suferă modificări odată cu trecerea timpului. Din fericire, există metode de 'întinerire' a mâinilor.

Înaintarea în vârstă face ca pielea mâinilor să se subțieze, să își piardă din elasticitate. Cu atât mai mult acest efect este vizibil pe mâini având în vedere că acestea sunt expuse suplimentar în fiecare zi la soluțiile folosite la curățenie sau la soare. Astfel, apar ridurile, venele devin proeminente, iar tendoanele extensoare vizibile.

'În etapa timpurie, putem apela preventiv la câteva obiceiuri pentru a întârzia aceste semne. Un săpun hidratant, aplicarea unei creme de mâini după spălare sau folosirea mănușilor de menaj nepudrate atunci când facem treburi casnice pot păstra aspectul plăcut al mâinilor pentru mai mult timp', explică Dr. Anita Barcan.

Când metodele de îngrijire și-au atins limitele există intervenții dedicate pentru rejuvenarea mâinilor, care se pot face în cabinetul medicului dermatolog. 'Ca metode de rejuvenare a mâinilor apelăm la injectarea cu filler sau proceduri de microneedling cu radiofrecvență cu aparatul Sylfirm, tehnologie de ultimă generație. În cazul mâinilor cu piele subțiată sau cu tendoanele vizibile apelăm la injectarea de microsfere de hidroxiapatită de calciu, care are un efect imediat de volumizare. Produsul este folosit în formă diluată sau ca atare, în funcție de gradul de îmbătrânire a mâinilor și, totodată, are rolul de a stimula apoi producerea de colagen de către organism', a declarat Dr. Andrei Mușețeanu, medic primar chirurgie plastică și estetică.

Acest efect este unul foarte important, deoarece colagenul asigură elasticitatea pielii, dar și volumul și grosimea, astfel că mâinile își vor recăpăta aspectul ferm și neted. Astfel, când microsferele din filler sunt absorbite, în locul lor va rămâne colagenul produs natural în corp, ceea ce va face ca aspectul plăcut al mâinilor să se păstreze mai mult timp. Pentru cei mai mulți pacienți, efectele intervenției de rejuvenare se văd chiar și după doi ani.

'Un alt efect al îmbătrânirii pielii mâinilor este apariția petelor cafenii, care pot fi estompate cu ajutorul laserului cu lumină intens pulsată Stellar. În funcție de pacient, există și alternativa cu mai multe ședințe de peeling chimic, pe care de obicei le recomandăm în sezonul rece, atunci când nu ne expunem la soare', a încheiat Dr. Anita Barcan, dermatolog în cadrul clinicii de dermatologie estetică Dr. Leventer.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri