Meserii la mare căutare anul acesta

Odată cu pandemia și dinamica joburilor căutate pe piață s-a schimbat. Acestea trebuie să fie adaptate și mediului online și celui offline iar, la nevoie, unui mediu hibrid.

Cele mai cunoscute și bine plătite locuri de muncă din ultimii ani au deschis o nouă cale spre o carieră care probabil era departe de mintea femeilor din lumea-ntreagă. Noi putem doar să ne bucurăm de această schimbare și să îți dăm și ție un imbold de a face o schimbare în carieră dacă de asta crezi că ai nevoie pentru a te dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal.

Meserii la mare căutare în ultimii ani

Cu siguranță, de unele dintre acestea ai auzit deja, însă se poate să-ți fi fost întipărit în minte faptul că le sunt destinate bărbaților. Puține meserii sunt în ziua de azi segregate în funcție de sex, iar noi suntem bucuroase să ți le prezentăm pe cele care nu sunt.

1. Project manager

Sau manager de proiect este un job pe care poate să îl ducă la bun sfârșit oricine are cunoștințele necesare pentru acesta. Se întâlnește în diferite domenii, de la IT la construcții și fabrici, iar persoana respectivă va avea un loc cheie în dezvoltarea unei afaceri.

La facultăți nu se predă această materie, însă ce bine că există cel puțin un curs de project manager online, acreditat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării și Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care te va ajuta să ajungi acolo unde îți dorești din punct de vedere profesional.

Această meserie este una bine plătită, iar remunerația crește cu fiecare an de experiență acumulat și în funcție de domeniul în care alegi să lucrezi sau să te muți împreună cu toate cunoștințele acumulate de-a lungul timpului.

2. Designer de interior

Femeile sunt considerate mai creative decât bărbații, însă de multe ori vedem că aceștia sunt cei mai răspândiți în domeniul designului de interior.

Haide să schimbăm această mentalitate împreună și să dovedim că toate gândurile și ideile de amenajare sau reamenajare pe care le ai atunci când ajungi într-o încăpere pot să ia formă.

În acest domeniul creativitatea se îmbină perfect cu calcule și măsurători, așa că vei putea să te dezvolți din două puncte de vedere.

3. Tester în domeniul IT

Domeniul IT era considerat preponderent ca fiind guvernat de către bărbați, dar în ultimii ani s-a dovedit că și femeile pot să exceleze în acest domeniu.

Se poate ca la început să ți se pară dificil, însă, odată ce începi să studiezi primul pas de a intra în acest domeniu și anume testarea manuală, îți vei da seama că nu este o bătaie de cap la fel de mare precum ți-ai închipuit și vei începe să prinzi drag de acest domeniu și să îți dorești să evoluezi.

4. Programator

Istoria programatorilor software este foarte similară cu cea a testerilor, uneori dusă chiar la alt nivel.

Ce bine, însă, că și în cazul acesteia cutumele s-au schimbat și acum vedem tot mai multe fete și femei care ajung să scrie cod.

Important și în acest domeniu este să îți dorești să înveți și să realizezi că, odată cu experiența acumulată, vor crește atât remunerația, cât și avantajele pe care le ai lucrând în IT.

5. Inspector SSM

Această meserie, de inspector SSM, presupune și prezența fizică pe șantiere sau la diferite firme și tocmai de aceea a fost văzută ca fiind preponderent o meserie pentru bărbați.

Cu toate acestea, acum sunt tot mai multe doamne care o îmbrățișează și care sunt cu adevărat profesioniste în acest domeniu.

Această împărțire a domeniilor de muncă în funcție de bărbați și femei nu mai are granițe fixe. Tot ce trebuie să faci este să pui pe o foaie atuurile și competențele pe care le-ai adunat de-a lungul anilor – atât personale, cât și profesionale – pentru a descoperi acel domeniu care ți s-ar potrivi.

Accesul la informație este acum mult mai facil decât înainte și ai la îndemână o mulțime de cursuri online, acreditate, care îți vor da posibilitatea de a te convinge dacă o meserie este cu adevărat pentru tine sau domeniul în care îți dorești să lucrezi ți se potrivește. 

Credite foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu cursurifunctionari.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial