Medicul specialist vă răspunde: “Am avut un ten impecabil toată copilăria. După ce am născut abia dacă mai îmi recunosc fața. Sunt plină de pustule dureroase, unele mi-au lăsat cicatrici adânci și tot apar… Ce îmi recomandați?”

Dr. Amalia Anghel, (skin-med.ro) medic primar dermatovenerologie, Doctor în științe medicale, va răspunde întrebărilor voastre pe care vă rugăm să ni le trimiteți pe adresa: [email protected]

“Am avut un ten impecabil toată copilăria. După ce am născut abia dacă mai îmi recunosc fața. Sunt plină de pustule dureroase, unele mi-au lăsat cicatrici adânci și tot apar… Ce îmi recomandați? ” – Corina Vlădescu (București)

Acneea este o afecțiune ce poate debuta la orice vârstă, inclusiv la adult. Schimbările hormonale din sarcină (producția crescută de hormoni androgeni, în special în primele 2 trimestre) pot acționa ca trigeri în declanșarea acneei. În acest caz se recomandă un set complet de analize, inclusiv hormonale, urmat de un tratament indicat de medicul specialist (tratament topic, produse de îngrijire, tratamente în clinica – peeling, laser etc.). De asemenea, există proceduri ce pot îmbunătăți semnificativ aspectul cicatricilor, cu rezultate ce se mențin permanent.
Tratamentul local cu creme pe bază de corticosteroizi este recomandat pentru acnee dar ce efecte secundare există? – Claudia B. (Câmpina)
Cremele pe baza de corticosteroizi NU sunt recomandate în tratamentul acneei. Dimpotrivă, tratamentul cu corticosteroizi (în special, dar nu numai, pe cale orală) poate determina o afecțiune numită acnee steroidiană, formată din papulo-pustule. Efectele secundare includ atrofia, striuri, rozacee, dermatita periorală, purpura, acnee, de aceea tratamentul cu corticosteroizi trebuie urmat doar la indicația medicului specialist.
dr. Amalia Anghel
foto: 123rf
Citește și:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete