Marina Almășan și-a cerut scuze după ce i-a luat apărarea lui George Buhnici și a jignit femeile supraponderale: „Tristețe, regret, silă, revoltă”

Marina Almășan i-a luat apărarea lui George Buhnici după derapajul sexist pe care l-a avut într-un interviu de la Antena Stars. La rândul ei, prezentatoarea de la TVR a jignit femeile supraponderale, iar acum și-a cerut scuze.

George Buhnici a spus că nu vrea să vadă la plajă femei cu celulită și vergeturi, iar Marina Almășan i-a luat apărarea în scandalul care a ținut prima pagină a ziarelor toată săptămâna trecută. Vedeta s-a numit „avocatul diaovolului'. Acum, după ce Marina Almășan a fost aspru criticată, ea și-a cerut scuze pentru articolul pe care îl publicase pe blogul ei.

„După lecturi repetate, care mi-au provocat stări alternative de greață, mea culpa, tristețe, regret, silă, revoltă etc, am apelat, în final, la un instrument neașteptat. Salvator. Am închis ochii și mi-am imaginat că sunt… supraponderală. Că sunt fix același om, cu același chip, cu același trecut, aceeași meserie, aceleași năzuinți, aceeași dragoste de părinți, copii și oameni în general, doar că sunt …grasă. Nu grasă, FOARTE grasă. Și tot cu ochii închiși, am încercat să trăiesc puțin viața unei astfel de femei. Faptul că nu reușește să poarte niciodată rochiile care i-ar plăcea, faptul că lumea în jur se uită chiorâș la ea iar unii ghiolbani chiar o ironizează, faptul că, ori de câte ori se privește în oglindă, oftează, iar când privește spre colegele sale de birou, mult mai suple, oftează din nou. Am încercat să-mi imaginez câtă suferință îi produce orice activitate căreia trupul i se împotrivește și cât de tare o doare, văzând cum bărbatul iubit și căruia nu-i poate reproșa nimic, nicidecum infidelitate, se mai uită lung, pe furiș, la cate-o asistentă tv sau câte-o copertă glossy', a scris Marina Almășan pe blogul său, potrivit VIVA!.

Prezentatoarea de la TVR susține că s-a pus în locul femeilor supraponderale și a înțeles situația.

„Am stat cu ochii închiși câteva minute bune…. După ce am considerat că am intrat în pielea (dar mai ales în mintea) unei astfel de femei, am recitit discursul lui Buhnici și, mai mult, editorialul meu. Și abia atunci AM ÎNȚELES. Am înțeles și nu mi-a căzut bine deloc, căci am înțeles cât de inabilă am fost în a-mi exprima o opinie și câtă confuzie a creat asocierea acesteia cu acea poziție abjectă a necunoscutului mie jurnalist.

Și m-am simțit deodată atât de prost față de femeile acelea pe care, fără să realizez, le-am rănit, în dorința primară de a amenda eu însămi, de fapt, o categorie foarte restrânsă a lor – cea a pițipoancelor supraponderale care se îmbracă provocator de indecent. Dar nu, n-am punctat suficient de clar acest lucru.
Și iată cum eu, cea despre care aveam părerea că nu știe să facă rău, a răscolit, folosind o mână de cuvinte, sufletele atât de sensibile la acest subiect, ale unei categorii de femei pe care mintea mea, de fapt, o exclusese', a continuat aceasta.

marina-almasan-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

„Știu că acest nou editorial al meu le va părea unora un semn de slăbiciune. Alții îl vor ignora, căci el le taie dreptul de a mă mai lovi. Eu cunosc foarte bine lecția orgoliului și nu doresc să-i devin acestuia sclav. Orgoliul poate conduce la autodistrugere – spunea scriitorul antic Esop.

De aceea mi se pare firesc nu atât să mă justific (pentru că, qui s excuse, saccuse), cât să-mi cer iertare față de acele femeile plinuțe care au fost atât de afectate de poziția mea insuficient cântărită. Da, am reacționat la atacarea jurnalistului Buhnici fără a mă concentra prea mult pe spusele lui (recitindu-le, am realizat dezastrul!)! ci fiind pur și simplu revoltată că un ziarist a fost amendat pentru exercitarea dreptului la propria opinie.

Am fost, așa cum am spus în acel blestemat editorial, OARECUM avocatul diavolului ; și iată că diavolul m-a ademenit în mlaștina sa…
Am anunțat, așadar, diavolul că reziliez contractul cu el, că-i cer daune morale pentru că m-a sedus și, ca să închei simetric cu însuși motivul acestui editorial: îmi cer iertare pentru rănile provocate involuntar. Acest cuvânt am să vă rog să îl rețineți: INVOLUNTAR', a încheiat aceasta.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete