Maria Vasilescu a initiat proiecte inovatoare pentru Romania

Maria Vasilescu a initiat proiecte inovatoare pentru Romania

A terminat Facultatea de Stiinte Politice in limba franceza. S-a reorientat spre jurnalism, apoi s-a indreptat spre organizarea de evenimente in domeniile afaceri, energie, sanatate.

Intalnirea cu Valentin Tarus, presedintele Tarus Group, a condus la decizia de a lucra Impreuna pe zona medicala, ramasa neacoperita.

Grupul publica „British Medical Journal“ in limba romana si isi dorea dezvoltarea diviziei de evenimente medicale.

Pentru a reforma sistemul sanatatii, se impunea aducerea in tara a unor concepte implementate cu succes in sisteme occidentale.

Asta se putea face prin publicatii si prin evenimente, cu participarea celor mai buni specialisti din Romania si din alte tari.

Lumea medicala romanesca s-a intalnit pentru prima data cu conceptul de «chronic disease management» (managementul afectiunilor cronice), un concept multidisciplinar, care include de la preventie si tratament, pana la gestionarea dizabilitatilor date de boala si ingrijirea celor afectati.

In timp, a inceput sa se inteleaga rolul unui astfel de program in reducerea costurilor si cresterea calitatii serviciilor medicale si conexe.

“Nu trebuie sa reinventam roata,, …spune Maria. „Iar lipsa banilor nu e cea mai mare problema a noastra sau a sistemului de sanatate. Avem o problema la nivel de organizare, dar cred ca ne miscam într-o directie buna si exista vointa de a face lucrurile cum trebuie.

Un alt domeniu in care, deocamdata, ne lipsesc specialistii e «health economics». Toate acestea s-au intamplat deja in afara, retetele sunt cunoscute, probate si dovedite viabile. Important e sa invatam si sa adaptam la contextul specific tarii noastre.“

In plan personal, Maria e mama unui baiat de 8 ani, si nu este adepta „workahoolismului“, pentru ca ea crede în echilibru: „Satisfactia nu iti poate veni dintr-o singura directie, strict cariera sau strict familie.“

Autor: Daniela Palade Teodorescu

Vezi si Madalina Pavel ,,Ceea ce vreau coincide cu ceea ce pot,,

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate