Maria Coman – patru avantaje ale vietii

Maria Coman – patru avantaje ale vietii

maria comanVisurile. O sa incep cu visurile pentru ca, pentru mine, sunt foarte importante. Si pentru ca, pana acum, multe dintre ele s-au indeplinit. Visez luni intregi la vacante, caut locuri care sa imi placa, adun, scad, impart, inmultesc, pana iese varianta cea mai buna. Visez la mare, la liniste, la soare, la tihna, la ceai fierbinte in seri de iarna.

Visez sa am o curte plina cu flori, unde sa pot creste caini, unde sa pot sa imi beau cafeaua dimineata. Visez la libertatea din adolescenta, cand, daca ni se nazarea la sapte seara sa plecam la mare, plecam la mare.

Nu ca nu as putea sa fac asta si acum, dar intr-un fel parca mai frumos este visul. Cartile sunt si ele la categoria visuri. Pentru ca imi place sa traiesc in lumile create de autori, sa merg la Barcelona pe urmele vreunui mister, la Paris, cu ochii unei regine sau la Londra, ca Mary Poppins.

Copilarie. Copilaria mea inseamna foarte multa libertate. Spre deosebire de copiii de acum, eu si fratele meu am avut norocul sa nu crestem la bloc, ci la curte, pe o strada cu case pe o parte si parc pe cealalta.

Un parc mai degraba salbatic, aflat pe un deal, un parc de unde cu greu reuseau parintii sa ne aduca acasa. Iarna – sanius toata ziua, vara – catarat in copaci, alergatura, joaca. Ma sperie intr-un fel cand vad ca acum copiii se joaca doar supravegheati sau ca rar prind momente de „singur acasa“.

Copilaria inseamna amintiri, inseamna brazi de Craciun imensi, inseamna bucuria cadourilor, inseamna mese in familie, duminica la pranz. Inseamna povesti, inseamna siguranta. Si mi-as dori ca si copiii mei sa aiba o copilarie la fel de fericita ca a mea.

maria si adelin petrisorFamilie si prieteni. Sunt poate cei mai importanti din viata mea. Am avut norocul unei familii frumoase, cu multa veselie, cu oameni de calitate, cu povesti multe. Este important sa stii ca intotdeauna ai unde sa te intorci, ai unde sa te adapostesti.

La fel de importanti sunt si prietenii. Care nu sunt multi, dar sunt asa cum trebuie sa fie. Am aceeasi prietena de 15 ani. De o jumatate de viata.

Am ras impreuna, am plans impreuna, am trecut prin iubirile acelea dramatice din adolescenta, prin certurile cu parintii, prin examene, prin plecari la mare sau la munte. Chiar si acum, dupa 15 ani, avem la fel de multe lucruri sa ne spunem.

 

maria coman

 

Profesia. Eu sunt cazul fericit care si-a ales bine meseria. Nu am regretat nici macar o secunda ca nu am ales altceva.

Pentru ca meseria mea imi ofera acea doza de adrenalina de care am nevoie. Pentru ca nici o zi nu seamana cu alta. Pentru ca zilnic afli lucruri noi, cunosti alti oameni, vezi locuri noi. Si inveti. In fiecare zi. Pentru ca e un domeniu care evolueaza. Acum 10 ani, cand am inceput sa lucrez, filmam cu SVHS si scriam stirile de mana. Acum totul este automatizat.

 

 

 

Catalina Ioancea; foto: arhiva personala, arhiva antena 3.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete