„Mamă eroină“ a Iaşiului are în grijă cinci copii din centrul de plasament

„Mamă eroină a Iaşului

Maria Bălan, din comuna Dolheşti, este singurul asistent maternal din evidența „Protecţiei Copilului Iași fiind, practic, ultima „mamă eroină din oraș.

Tanti Maricica, așa cum o știu apropiații, se ocupă de 14 ani de creşterea copiilor abandonaţi de părinţii biologici. În casa familiei Bălan locuiesc acum două perechi de fraţi: doi luaţi de la Spitalul de Pediatrie în 2004, şi alţi trei luaţi dintr-un centru de plasament în 2017. Asta, deşi, pentru a-şi lua de la stat salariul de asistent, poate creşte şi unul singur.

Soţii Bălan au şi patru copii biologici, scrie Ziarul de Iași, care îşi iubesc 'frăţiorii' de acasă fără nicio rezervă.

„Când au venit copiii mei din Franţa şi Germania, le-au adus de toate. Tot ei m-au ajutat în septembrie să încep şcoala cu cinci elevi odată. Că e greu… Am primit, sigur, şi bani de la Protecţia Copilului, dar după ce s-a deschis şcoala.

Chiar dacă minorii pe care îi are în grijă nu vor mai beneficia, la un moment dat, de ajutorul statului, ea nu intenţionează să-i lase de izbe­lişte pe cei cinci copii, pe care îi consideră ca şi ai ei:

„Nu-i vom lăsa pe drumuri, indiferent de situaţie. O să-i ajutăm să iasă la un serviciu, să-şi facă un viitor.

Un alt asistent social demn de aplauzele tuturpr este Adriana Simu, nominalizată la Gala Excelenței, care are 31 de ani și a plecat din Târgu Jiu să-și îndeplinească visul în capitala Banatului. De doi ani este asistent social la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara și spune că a văzut adevărate minuni. Recunoaște că este deosebit de greu în România, dar nu ar vrea să plece niciodată din țară: „Dacă plecăm toți, cine mai rămâne aici'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Povesti adevarate