Magie și copilărie. 10 cărți noi de la Editura Arthur
Lumea magiei și a fanteziei nu are vârstă, dar probabil că cei care le trăiesc din plin, pregătiți să le exploreze fiecare cotlon sunt copiii. Editura Arthur vă propune câteva noutăți pe care le puteți găsi la standul editurii de la Salonul Internațional de Carte Bookfest (24 – 28 mai 2023). Zece cărți noi care-i vor purta pe toți, de la cei mai mici la cei mai mari, prin extraordinare lumi fantastice, de la universul numerelor și al formelor până la complexele tărâmuri magice ale mitologiei.
Ai curaj să intri în fantezie?
Străjerii copilăriei #3. Dențiana, Regina Armatei Zânelor Măseluță, William Joyce (il. William Joyce, trad. Iulia Arsintescu, vârsta recomandată 10 ani+)
Regele Coșmarurilor nu a fost învins. Iar amenințarea lui crește tot mai mult. Regina Dențiana, apărătoarea dinților de lapte pierduți și a amintirilor din copilărie, este speranța tuturor că răul poate fi înfrânt.
Năstrușnicul motan Maurice (Ediție tie-in), Terry Pratchett (il. David Wyatt, trad. Iulia Arsintescu, vârsta recomandată 12 ani+)
Povestea maestrului literaturii fantastice Terry Pratchett a fost ecranizată într-o animație în 2022 și îl are în centru pe Maurice, un motan care știe să se descurce în viață. Când orașele sunt invadate de șobolani, are armele perfecte pentru a-i fraieri pe toți și a le lua banii: un fluier aproape fermecat și o bandă de rozătoare la fel de șmechere.
Regele hoților, Cornelia Funke (il. Cornelia Funke, trad. Iulian Bocai, vârsta recomandată 12 ani+)
Scipio este Regele hoților, adică al copiilor care hălăduiesc printre canalale Veneției în căutarea libertății. Sala de cinema abandonată pare refugiul perfect până când teribila Estera, mătușa celor mai noi membri ai bandei, pornește pe urmele lor.
Căpitanul Chilot și Invazia Bucătăreselor Incredibil de Obraznice din Spațiu (Ediția color), Dav Pilkey (cul. Jose Garibaldi, trad. Irina Georgescu, vârsta recomandată 8 ani+)
Sătule de farsele lui George şi Harold, bucătăresele de la cantina școlii își dau demisia. Luat pe nepregătite, directorul angajează ce-i iese în cale. Numai că noile bucătărese au cam prea multă sare și prea mult piper. Stați! Sunt extratereștri! E clar că doar Căpitanul Chilot poate salva situația.
Aventurează-te în magie și mitologie!
Mica Vrăjitoare, Otfried Preußler (il. Done Stan, trad. Christa Richter și Cristian Sencovici, vârsta recomandată 7 ani+)
Iubitorii lui Harry Potter vor adora și acest roman despre încercarea unei tinere vrăjitoare de a evita să folosească forțele răului. Pentru că a apărut pe nepusă masa la Noaptea Valpurgiei, ucenica este pedepsită: va trebui să renunțe la vrăjile bune dacă vrea să fie reprimită în tagma vrăjitoarelor. Dar asta nu-i stă de loc în fire și-i aduce numai necazuri.
Comoara din insulă, R.L. Stevenson (il. Dan Ungureanu, trad. F. Brunea-Fox, vârsta recomandată 14 ani+)
Un clasic al literaturii de aventuri, romanul îl urmărește pe Jim Hawkins în maturizarea sa aproape forțată. Fascinat de harta insulei pierdute și de promisiunea comoarei ce stă să fie găsită, Jim intră în lumea plină de aventură a oamenilor mării și înfruntă pericolul piraților.
Tristan Strong face o gaură în cer #1, Kwame Mbalia (trad. Alex Moldovan și Mariana Buruiană, vârsta recomandată 12 ani+)
Tristan nu e deloc cum ar vrea familia lui să fie. Nu are stofă de luptător. Doar că lucrurile se vor schimba când, pentru a recupera jurnalul prietenului său Eddie, ajunge pe tărâmul magic dominat de Anansi, zeul african al poveștilor.
Să-nvățăm ușor alături de Apolodor!
Apolodor educator: Numărătoarea (il. Dan Ungureanu, vârsta recomandată 2 ani+)
Vestitul pinguin Apolodor își lansează o nouă serie. Cu Numărătoarea cei mici intră în lumea numerelor și se vor distra învățând să numere până la zece. Dar nu oricum: cu ajutorul punctelor cardinale, al notelor muzicale sau al planetelor.
Apolodor educator: Forme (il. Dan Ungureanu, vârsta recomandată 2 ani+)
Cartea este un dreptunghi. Soarele-i rotund. Coada Maimuțicii e-o spirală. Câte lucruri minunate sunt în jurul nostru. Cu ajutorul lui Apolodor și al prietenilor săi, copiii vor descoperi și vor învăța formele.
Apolodor educator: Contrarii (il. Dan Ungureanu, vârsta recomandată 2 ani+)
Când nu e tenor și când nu călătorește spre Labrador sau pe crestele Carpaților, Apolodor ne învață ce înseamnă cuvintele opuse. Într-o zi ești mai vesel, într-alta mai trist. Ca să joci șah ai nevoie de piese albe și negre. Ca să te dai în jos pe tobogan mai întâi trebuie să ajungi sus. Și tot așa.
Cărțile se pricep de minune la două lucruri: să ne învețe lucruri și să ne distreze. Iar dacă la mijloc sunt fantezia, lumile magice și tone de aventură, succesul e garantat.