Lucrezi În Germania? Ce Poţi Deduce Din Impozitul Plătit În Germania?

Orice sursă de venit avută pe teritoriul Germaniei, este supusă taxării. Cu toate acestea, cetățenii români care au lucrat sau lucrează în Germania au dreptul de recuperare a taxelor și impozitelor plătite către statul German.

Recuperare impozit pe venit în Germania

În Germania, impozitul pe venit este progresiv. Acesta începe de la 15% și crește până la 45%, acesta din urmă se aplică la venituri de peste 270.000 de euro pe an.

Principiul de recuperare a taxelor din germania se aplică pentru impozitul pe venit, care include următoarele categorii:

 • Lohnsteuer
  Acesta reprezintă impozitul care este plătit de angajator pentru salariul angajatului. De asemenea, acesta reprezintă si cea mai mare deducere din salariu.
 • eRV/Rentenversicherung
  Se aplică doar celor care sunt rezidenți din afara Uniunii Europene și reprezintă deducerile pentru contribuția la fondul de pensii.
 • KV/Krankenversicherung
  Reprezintă asigurarea de sănătate. Pentru persoanele care au fost sau sunt asigurate, 50% din contribuțiile la sănătate revin persoanelor care au cotizat, astfel acestea au dreptul de a solicita recuperarea taxelor din asigurările medicale.
 • PV-Beitrag
  Reprezintă contribuția la asigurarea socială și care în urma unei recalculării, este posibil să rezulte faptul că s-a plătit mai mult, astfel persoana în cauză are dreptul de a recupera taxele care au fost în plus.

Toate contribuțiile de mai sus se vor deduce din salariul brut avut în Germania. Din toate acestea se poate solicita recuperarea taxelor plătite în plus, care vor fi acordate din deducerea acestor impozite de către instituțiile fiscale din Germania.

Aceste informații se regăsesc în Fișa Fiscală anuală, care va fi primită de la angajator la finalul unui an fiscal sau la încetarea contractului de muncă.

Fiecare persoană care a intrat în posesia Fisei Fiscale poate exercita dreptul de recuperare a taxelor din Germania.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial