Locuri de muncă în Timișoara – Cum îți poți înființa PFA de acasă

Locuri de muncă în Timișoara – Cum îți poți înființa PFA de acasă

Locuri de muncă în Timișoara se caută. Totuși, în contextul pandemiei, piața locurilor de muncă are mult de suferit. Există însă o șansă pentru cei care caută locuri de muncă în Timișoara și în restul țării. Își pot înființa propria PFA din confortul locuinței personale.

 

Dacă ești în căutare de locuri de muncă în Timișoara sau în altă parte și îți este greu să găsești ceva, ai acum ocazia să lucrezi ca persoană fizică autorizată. Și nu mai este atât de greu și complicat. Îți poți înființa PFA de acasă, fără să te mai deplasezi la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

 

Ești în căutare de locuri de muncă în Timișoara și în țară?

 

Poți rezolva toate formalitățile legate de înființarea PFA online, din fața calculatorului. ONRC asigură pentru cetăţeni, mediul de afaceri şi administraţia publică servicii online prin intermediul portalului https://portal.onrc.ro.

Pentru înregistrare, trebuie să îți creezi un cont de utilizator al portalului. Apoi, ai acces gratuit sau contracost. Depide de tipul serviciului solicitat. Pentru depunerea online a documentelor necesare înregistrării unei persoane fizice autorizate – PFA, întreprindere individuală – II sau întreprindere familială – IF trebuie să accesezi secţiunea Înregistrare în RC şi autorizare PJ'/Înregistrare în RC – PFA/II/IF'

 

Ce ai de făcut.

Manualul de utilizare a sistemului online de înregistrare a cererilor poate fi accesat la adresa de internet https://portal.onrc.ro – Ghiduri de completare formulare Registrul Comerţului.

În vederea eliberării de către biroul unic din cadrul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal a certificatului de înregistrare conţinând codul unic de înregistrare, solicitantul are obligaţia să depună, pe lângă cererea de înregistrare, şi actele doveditoare, declaraţia-tip pe propria răspundere, semnată de asociaţi sau de administratori/titularul PFA sau II/membrii sau reprezentantul IF, din care să rezulte, după caz, că:

 

Persoana juridică/PFA/II/IF nu desfăşoară, la sediul social/profesional sau la sediile secundare, activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani;

Persoana juridică/PFA/II/IF îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii, pentru activităţile precizate în declaraţia – tip (în conformitate cu art.15 din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice, cu modificările şi completările ulterioare).

 

În cazul în care ai deja certificat digital, poate fi efectuată transmiterea declaraţiilor pe propria răspundere, purtând semnătura electronică.

Toate documentele, care vin în susţinerea cererilor care trebuie depuse pentru înregistrarea unui profesionist, se scanează individual. Se salvează în fişiere de tip PDF. Se semnează electronic o singură dată (indiferent câte pagini conţin) şi se încarcă în secţiunea Documente'.

Semnătura electronică asigură autenticitatea provenienţei expeditorului, precum şi integritatea datelor transmise, fiind pentru documentele electronice ceea ce este o semnătură olografă pentru documentele tipărite.

Ulterior completării on-line şi a expedierii către registrul comerţului a formularelor de înregistrare, datele cuprinse în acestea sunt preluate şi procesate, iar nota de calcul aferentă operaţiunilor solicitate.

În ceea ce priveşte modalitatea de plată, ca urmare a utilizării serviciilor online, aceasta poate fi efectuată prin numerar la casieria oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal, prin ordin de plată (OP) sau online prin intermediul portalului dedicat. În cazul în care se va opta pentru plata prin trezorerie, dovada se va scana şi se va transmite online către beneficiar, respectiv oficiul registrului comerţului.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial