Locuri de muncă în Târgoviște – Când este permisă monitorizarea celor care lucrează la domiciliu

cele mai cautate joburi in 2019

Locuri de muncă în Târgoviște și în țară sunt mai greu de găsit în această perioadă. Totuși, există companii care au adoptat telemunca sau munca la domiciliu. Numai că monitorizarea celor care ocupă locuri de muncă în Târgoviște și în țară lucrând de acasă este mai dificilă.

Angajații pe locuri de muncă și în restul țării care muncesc de acasă se confruntă cu o problemă delicată. Este vorba despre supravegherea acestora de către angajatori. Trebuie menționat însă că monitorizarea angajaților este legală, dar numai în anumite condiții.

De ce monitorizează cei cu locuri de muncă în Târgoviște și în țară

Firmele pot demonstra interese legitime pentru a supraveghea angajații care lucrează de acasă pe locuri de muncă în Târgoviște și în restul țării. Cel mai important lucru este însă ca supravegherea să fie anunțată. Mai exact, angajatul trebuie să știe acest lucru și să fie de acord cu el. Unele măsuri pot fi însă excesive raportat atât la protecția datelor lor personale, cât și la dreptul la intimitate. Chiar dacă angajații lucrează de acasă, nu intră, în timpul programului de lucru, într-un spațiu în care li se anulează drepturile personale.

Pe de altă parte. angajatorii au atât dreptul, cât şi obligaţia de a monitoriza activitatea salariaţilor care lucrează de acasă în această perioadă. Mai ales dacă utilizează echipamente puse la dispoziție de către angajatori. Potrivit legii, fiecare angajator trebuie să ţină o evidenţă a orelor de muncă prestate zilnic de către salariaţi. Și asta pentru a pune informațiile la dispoziţia inspectorilor de muncă în eventualitatea unui control. Lipsa acesteia poate atrage amendarea.

Angajații au drepturi

Totuşi, monitorizarea telesalariaţilor nu se poate face fără asigurarea protecţiei datelor cu caracter personal. Altminteri, atrage responsabilităţi şi provocări suplimentare pentru angajatori. Căci poate duce la afectarea confidențialității anagajaților, dacă activităţile de monitorizare sunt excesive sau nelegitime, echilibrate și motivate.

De cele mai multe ori, conectarea la reţeaua companiei se face printr-un serviciu VPN aprobat şi agreat. Acesta oferă acces la resursele companiei, dar e posibil ca nu tot traficul generat să fie rutat prin reţeaua companiei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial