Locuri de muncă în Ploiești: Ce poți face că să treci cu brio de un interviu de angajare într-o limbă străină (P)

Video Interviuri eJobs

Tocmai ți s-a ivit o oportunitate în carieră, un job spre care țintești de multă vreme. Dincolo de hotare sau aici, dar va trebui să-l susții într-o limba străină. Dar ce contează când eșți la un pas de a-ți împlini visul?

Dacă ai găsit astfel de locuri de muncă în Ploiești, Capitală sau oriunde, deja te gândeșți cum ți se va schimba viață. Dar mai ai un hop de trecut, anume interviul de angajare.

Ce te faci dacă doar ideea că va trebui să susții un interviu într-o limba străină îți dă stări de anxietate?

Situația nu e însă dramatică, trebuie doar puțină organizare. Dacă respecți niște sfaturi și strategii, te poți descurca chiar foarte bine.

Iată câțiva pași ce te vor apropia de succes:

Nu te da mare și nu uita să zâmbești

Un sondaj realizat la nivel european arată că doi din trei români nu știu nicio limbă străină. Doar un sfert dintre noi s-ar putea înțelege cu un străin, arată datele Eurostat.

Dacă vrei să candidezi pentru un job unde interviul de angajare e într-o limbă străină, cea mai bună strategie este să te cunoșți bine. Să menționezi care este nivelul tău de cunoștințe (atât în CV, cât și la întâlnirea cu recrutorul) și să adopți o tactică simplă, dar eficientă. Demonstrează că ai încredere în țtne, chiar dacă greșești în pronunțarea anumitor cuvinte. Zâmbește și transmite entuziasm, prin tonul vocii.

Cu bună dispoziție poți să treci mai ușor peste greșeli. La fel și recrutorul. În fond, ce e rău dacă zâmbeșți și și mergi mai departe în conversație? Îți sporești șansele să primeșți un scor bun la interviu.

Totuși, întâi de toate, precizează cu sinceritate în CV cât de bine performezi în conversație, scris, citit, în limba respectivă, mai cu seama dacă e vorba despre un job în străinătate.

E foarte relevant dacă ai deja un curs certificat, ce atestă nivelul (între A0 și C2).

Nu are sens să bifezi în CV un nivel lingvistic aproape de perfecțiune (avansat – modul C1 / C2), dacă nici nu te apropii, doar că să impresionezi 'audiența'.

Pe de altă parte, poate ai obținut în urmă cu niște ani, de exemplu, certificatul ÖSD ce atestă nivelul de germană. Dacă între timp nu ai avut posibilitatea să-ți etalezi cunoștințele, nu te lăuda. Posibil că nu te mai descurci la fel de bine.

De asemenea, dacă nu dispui de atestat similar, dar turui că nimeni altul pe orice argument, precizează că ai un nivel inferior. În acest mod, ai șanse să surprinzi plăcut intervievatorul în legătură cu competențele tale reale.

Nu te mulțumi cu cât (crezi că) știi, exersează

Se spune că repetiția e mama învățăturii. Această e pura realitate! Mai ales dacă la mijloc stă un idiom care nu e cel cu care te-ai născut.

Orice interviu, nu doar în altă limbă, corespunde unui tipar. Include o lungă listă cu întrebări comune, de genul celor de mai jos, și gândește-te dinainte la răspunsuri:

  • Ce ne puteți spune despre dvs.?
  • De ce vă doriți acest loc de muncă?
  • De ce plecați de la vechiul job?
  • Ce așteptări aveți în legătură cu salariul?
  • De ce ar trebui să vă angajăm?
  • Ce aveți în plus față de alți candidați? etc.

Întrebările nu trebuie luate întocmai. Există și variații. Iată de ce, e important să șții că pregătirea nu presupune să memorezi niște răspunsuri exacte și să le 'reciți' în fața angajatorului.

Nu înseamnă nici că trebuie să dai buzna la dicționar și să toceșți vreo 2 duzini de cuvinte, deloc uzuale (dar tu nu știi), doar pentru a trece drept un individ interesant și cu potențial.

În locul conversațiilor foarte elaborate, e de preferat autenticitatea și simplitatea. Să lași vorbele să curgă pur și simplu, nu să le forțezi să le rosteșți. Fomeaza-ți doar ideea pe care vei merge.

Învață termeni din limbajul de specialitate al industriei pentru un interviu în limba străină

Așteaptă-te că discuția să implice aprofundarea posibilelor tale activități, a cunoștințelor tale din domeniu sau chiar a sugestiilor și ideilor tale. De aceea, este necesar să cunoșți cuvintele de bază, cele mai uzuale ale domeniului.

Le poți afla printr-o simplă căutare pe Internet sau prin răsfoirea unei cărți de specialitate în limba străină. Dacă sunt cuvinte pe care le vezi pentru prima dată, asigura-te că le repeți de mai multe ori, că le înțelegi sensul corect și că eșți capabil să le utilizezi în diferite fraze și contexte. Nu învața mecanic pentru că este posibil să dai greș.

De ce să ții cont atunci când îţi structurezi răspunsurile la interviul de angajare

Ține minte următoarea tehnică: Situaţie - > Sarcină - > Acţiune - > Rezultat. Angajatorii o folosesc în procesul de recrutare pentru a strânge informaţiile necesare legate de atitudinea şi abilităţile potenţialilor angajaţi.

Dacă îţi vei structura astfel răspunsurile şi vei vorbi despre situaţii particulare şi despre cum ai contribuit pentru a le rezolva sau îmbunătăţi, pericolul de a te bâlbâi va fi mai mic, răspunsurile vor fi mai uşor de urmărit, iar punctele-cheie vor fi foarte clare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial