Locuri de muncă în Iași – Contractul de solidaritate elimină marginalizarea

Locuri de muncă în Iași – Contractul de solidaritate elimină marginalizarea

Locuri de muncă în Iași se caută. Și mulți dintre cei care doresc să muncească suferă de pe urma marginalizării sociale. De aceea, contractele specifice sunt de mare ajutor.

Marginalizarea socială afectează cea mai mare parte a tinerilor care caută locuri de muncă în Iași și în restul țării. Cel mai mult au de suferit cei care provin din sistemul de protecíe a copilului, persoanele cu dizabilități, victimele traficului de persoane și cei care au executat pedepse cu privare de libertate. Și părinții singuri cu copii în întreținere sau care nu au familii intră în această categorie.

Ce este acompaniamentul personalizat

Este vorba despre o măsură legislativă pentru tinerii cu risc de marginalizare socială. Potrivit legislației în vigoare, tânărul cu risc de marginalizare socială este persoana cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, înregistrat la agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă.

Acesta se încadrează în categoriile de risc menționate mai sus. Pentru a li se facilita accesul la locuri de muncă în Iași și în restul țării ANOFM pune la dispoziție acompaniamentul social personalizat, activităţi de informare şi promovare a intereselor tinerilor cu risc de marginalizare socială în rândul angajatorilor, subvenţionarea locului de muncă.

Acompaniamentul social personalizat constituie un ansamblu de servicii gratuite. Constă în informare şi consiliere profesională, mediere, plasarea la un angajator a cărui ofertă de loc de muncă a fost selectată ca fiind corespunzătoare pregătirii profesionale şi altor condiţii cuprinse în dosarul întocmit la înregistrarea ca persoană în căutarea de locuri de muncă în Iași sau în țară.

Cum ajută contractul de solidaritate ocupanții de locuri de muncă în Iași și în restul țării

Contractul de solidaritate se încheie între agenţia pentru ocuparea forţei de muncă şi tânăr pe o durată de până la 3 ani. Dar nu trebuie să fie pe o durată mai mică de un an. La data încheierii contractului de solidaritate, tânărul nu a împlinit vârsta de 26 de ani. În situaţia tinerilor care au împlinit vârsta de 25 de ani, dar nu au împlinit vârsta de 26 de ani, contractul de solidaritate se încheie pe o perioadă de un an. Pentru a beneficia de acest tip de contract, tinerii trebuie să prezinte o adeverinţă de venit eliberată de organele fiscale teritoriale și documente din care să rezulte că se încadrează în categoria cu risc de marginalizare socială.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial