Locuri de muncă în Brașov – Când și cui i se cere certificat de integritate comportamentală

loc de muncă

Locuri de muncă în Brașov nu sunt chiar atât de multe. Totuși, în această perioadă dificilă, nicăieri în țară situația nu este roz. Iar dacă mai există angajatori dispuși să angajeze, unii cer așa-numitul certificat de integritate comportamentală.

 

Certificatul de integritate comportamentală a apărut odată cu înființarea Registrului național cu persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. Dar numai anumiți angajatori au obligația să le ceară angajaților astfel de certificate.

 

Ce este certificatul de integritate comportamentală

 

Așadar, dacă ești în căutare de locuri de muncă în Brașov și în țară, să nu te miri dacă ți se va cere așa ceva de către angajator. Registrul menționat este o bază de date diferită de cea care conține faptele penale. Este dedicat numai infracțiunilor sexuale, de exploatare a minorilor sau a altor persoane. În această categorie intră și hărțuirea sexuală, violul, coruperea de minori, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, exploatarea cerșetoriei.

 

Persoanele care au ajuns să fie înscrise în acest registru rămân acolo vreme îndelungată. Spre exemplu, cineva care a comis o faptă, pedepsită de obicei cu până la cinci ani, rămâne înscris în registru 20 de ani! Iar alții, cu pedepse mai mari, pot rămâne înregistrați pe viață.

 

Cum îi afectează pe cei în căutare de locuri de muncă în Brașov și în țară

 

Date fiind reglementările legale în vigoare, nu oricine are acces la date și informații personale. Iar registrul este o bază de date personale, inclusiv intime. Totuși, orice persoană poate solicita, potrivit Legii nr. 118/2019, un certificat de integritate comportamentală. Se cere la fel ca și cazierul judiciar. Așa că și angajatorii pot solicita celor care caută locuri de muncă în Brașov și în țară să includă în dosar și acest document. Actul este valabil 6 luni. Și pe el se menționează și motivul solicitării.

 

În vreme ce pentru unii angajatori este opțional, acest document devine obligatoriu în anumite domenii. „Instituțiile din sistemul de învățământ, sănătate sau protecție socială, precum și orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități sau alte categorii de persoane vulnerabile ori care presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane au obligația de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi prezentarea certificatului de integritate comportamentală”, prevede Legea nr. 118/2019.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Advertorial