Lisa Marie Presley, motivul pentru care se amână cauza oficială a morții

Lisa Marie Presley a murit la vârsta de 54 de ani pe 12 ianuarie, la câteva ore după ce a fost transportată de urgență la un spital din Los Angeles pentru un posibil stop cardiac.

Cauza morții Lisei Marie Presley rămâne oficial nedeterminată, după ce medicul legist din Los Angeles a „amânat” marți, 17 ianuarie, o decizie.

„Lisa Marie Presley a fost examinată pe 14 ianuarie, iar cauza morții a fost amânată”, a declarat pentru CNN Sarah Ardalani, purtător de cuvânt al Departamentului de Medicină Legală din L.A. County al medicului legist, Sarah Ardalani, potrivit People.

„Amânat înseamnă că, după o autopsie, nu a fost stabilită cauza morții, iar medicul legist solicită mai multe investigații privind decesul, inclusiv teste suplimentare. Odată ce acestea vor ajunge, medicul evaluează din nou cazul și face constatarea cauzei morții”, a adăugat Ardalani, potrivit sursei citată anterior.

Lisa Marie a murit la vârsta de 54 de ani pe 12 ianuarie, la câteva ore după ce a fost transportată de urgență la un spital din Los Angeles pentru un posibil stop cardiac. Ea avea în familie antecedente de probleme cardiace: tatăl ei, Elvis Presley, a murit la vârsta de 42 de ani, la 16 august 1977, din cauza unei aritmii cardiace cu fibrilație ventriculară (o afecțiune în care inima bate anormal și apoi se oprește), a relatat la vremea respectivă The Washington Post.

Mama lui Elvis, Gladys Love Presley, a murit și ea la vârsta fragedă de 46 de ani din cauza unei insuficiențe cardiace, în 1958. Iar Vernon Presley, bunicul Lisei Marie, a murit de stop cardiac la 63 de ani, în 1979.

Deși insuficiența cardiacă și stopul cardiac nu sunt același lucru, ambele pot fi fatale. Insuficiența cardiacă indică faptul că inima nu pompează atât de mult sânge cât are nevoie organismul, în timp ce stop cardiac înseamnă că inima încetează să mai bată.

Cei care au în familie un istoric de boli de inimă sunt mai predispuși să dezvolte o afecțiune cardiacă în viitor, potrivit Centers for Disease Control and Prevention. Multe tipuri de boli de inimă pot fi transmise în familie. Potrivit Clinicii Mayo, istoricul familial al unei boli de inimă crește riscul de boală coronariană, mai ales dacă un părinte a dezvoltat-o la o vârstă fragedă.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete