Leușteanul poate fi toxic. În ce situații riști să te otrăvești fără să vrei?

Leușteanul poate fi toxic. În ce situații riști să te otrăvești fără să vrei?

Leușteanul ese cel mai utilizat condiment în bucătăria tradițional românească. De regulă, obișnuim să-l adaugăm peste ciorbe atunci când acestea sunt încă fierbinți.

Mare greșeală, spun medicii specialiști. Grav afectate sunt, în special, persoanele care au probleme renale.

Specialiștii nutriționiști susțin că leușteanul consumat în cantități mari favorizează apariția infecțiilor urinare. De asemenea, medicii spun că femeile însărcinate sau cele care alăptează ar trebui să evite să consume această plantă aromatizantă.

Și, bineînțeles, așa cum susțineam și mai devreme, pacienții diagnosticați cu probleme renale au interzis clar să consume leuștean.

În general, ca să fie sigur pentru toată lumea, leușteanul se pune la uscat și abia apoi se folosește pentru a da gust ciorbelor acre.

Proprietățile și beneficiile leușteanului

În ciuda celor spuse mai sus, trebuie să recunoaștem că există o sumedenie de situații în care leușteanul este adevărată minune pentru sănătatea noastră.

La capitolul proprietăți, este musai să povestim că leușteanul este un bun antioxidant, antiinflamator și anticancerigen. În plus, frunzele de leustean conțin uleiuri aromatice, dar și vitaminele A și C. Mai mult decât atât, cumarina conținută de această plantă de grădină are efecte pozitive în caz de hipertensiune, osteoporoză, și astm.

Așadar, folosiți leuștean însă aveți în vedere recomandările medicilor.

Credit foto: Revista Avantaje

Ce trebuie să știi despre Sindromul Tourette

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro