Lasă-te purtat de „șopârla roșie” într-o călătorie de basm

red lizard

Se spune că o vizită în Tunisia este incompletă dacă nu ai experimentat excursia cu trenul Red Lizard. Inițial un tren regal, acesta urmează un traseu care începe din Metlaoui, oraș din sudul Tunisiei, până în interiorul Munților Atlas.

Timp de două ore, te poți bucura de o priveliște pitorească, din momentul plecării, când te îndepartezi ușor de partea deșertica până când ajungi în inima munților.

Primele destinații ale trenului Red Lizard

Excursia cu trenul Red Lizard din Tunisia este impresionantă nu doar prin prisma numeroaselor minuni naturale, ci are și o importanță istorică. La sfârșitul secolului al XIX-lea, francezii au construit această linie îngusta de cale ferată pentru a permite transportul ușor de la depozitele de fosfor din Metlaoui până în vest, la Redeyef.

Trenul a mai fost folosit și de unul dintre conducătorii tunisieni ca mijloc de transport între capitala Tunis și reședinșa sa de vacanța de lângă Hammam Lif.

Traseul trenului Red Lizard

Trenul Red Lizard pleacă în fiecare dimineață, în afară de sâmbăta, la ora 11.00, din Metlaoui. Fermecătorul tren roșu are o linie galbenă și este numit șopârla roșie, fiind alcătuit din șase vagoane, dintre care un vagon-restaurant unde te poți răcori cu o băutură ăn timp ce admiri priveliștea.

Relaxează-te în timp ce Red Lizard traversează munții, pătrunde prin misterioasele tuneluri și profită de opririle în apropierea canioanelor pentru a imortaliza panorama impresionantă.

Tunisia este binecuvantată cu nenumărate minuni naturale, de la mări cristaline cu plaje întinse până la deșerturi nemărginite, dealuri pietroase și munți stâncoși. Pornește într-o călătorie de poveste cu trenul Red Lizard, unde timp de aproape două ore te vei bucura de toate frumusețile specific tunisiene.

Autor: Geanina Ichim

Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* – de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours  (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta