La schi, in Austria

Cele patru coline
Situat in partea de sud-est a Austriei, Stiria (in germana Steiermark) este al doilea land ca dimensiune (dupa Austria Inferioara). Este una dintre destinatiile de vacanta preferate in randul impatimitilor de sport (nu doar de iarna), dar si unul dintre locurile ideale pentru un sejur in familie. Dupa un zbor cu avionul pana la Salzburg (cu escala la Viena), mai faci aproximativ o ora jumatate cu masina sau cu trenul si ai ajuns in regiunea Schladming-Dachstein.

Cazari gasesti la tot pasul, indiferent daca esti in cautarea unui hotel sau a unei pensiuni, iar serviciile sunt ireprosabile. In orice caz, nu cred ca vei sta prea mult prin camera, avand in vedere ca partiile de schi iti fac cu ochiul de indata ce pui piciorul in statiunea Schladming. Pe cele patru coline sunt nici mai mult, nici mai putin de 223 km de piste de care poti profita la maximum, indiferent daca esti incepator sau avansat in ale sporturilor de iarna.

Partiile sunt impartite in trei categorii: blue (albastra), cea mai usoara, red (rosie), intermediara, si black (neagra), conceputa pentru cei care chiar se pricep sa schieze. Prin urmare, vei avea placuta surpriza sa constati ca nu sunt aglomerate.

Exista si zone speciale pentru copii unde, sub indrumarea instructorilor, ei vor in­­vata (mult mai repede decat adultii) sa schieze. Pentru zilele destinate sportului, vei avea nevoie de un skipass (o cartela de acces la tele-gondola, pentru a ajunge la zonele de partii; costa 40 euro/zi), un echipament complet de schi, pe care il poti inchiria de la baza muntelui (schiurile si claparii pentru incepatori costa 24,20 euro) si suficienta energie pentru ca, la sfarsit, sa servesti un pahar de Schnaps, la cabana „Après Ski Europa“, cea mai mare din Schladming. Turistii care vor fi aici la sfar­si­tul lunii martie vor avea ocazia sa asiste la „Cursele de schi Dachstein Xtreme“ – cupa mondiala la mersul in ture. Un alt eveniment important va avea loc in 2013, cand va fi organizat Campionatul Mondial de Schi Alpin.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta