La mulți ani, Cristi Minculescu! Solistul împlinește 60 de ani și 40 de ani de carieră în muzică

La multi ani, Cristi Minculescu

Zi de nastere Cristi Minculescu

Astăzi, cel mai rebel și nonconformist om, a cărui voce n-a mai fost egalată din anii 80, împlinește frumoasa vârstă de 60 de ani și 40 de ani de când a pășit pentru prima dată în lumea muzicală.

Cristi Minculescu a venit pe lume pe 9 ianuarie 1959, la Pitesti și a copilărit în Craiova. Legenda rock-ului românesc a fost student timp de un an la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București, însă a renunțat la studenție pentru a-și dedica întreaga viață muzicii rock.

Cristian Alexandru Minculescu şi-a început cariera în 1979 ca solist vocal al trupei Harap Alb, unde a rămas până în 1980, când Anton Haşiaş l-a prezentat  celor de la Iris, care aveau nevoie de vocalist.

Cristi Minculescu a dat probă pentru a fi solist al formaţiei Iris chiar de ziua lui, în 1980, reuşind să-i cucerească pe membrii trupei cu vocea sa.

Iar astăzi, după zeci de ani, Cristi Minculescu, legenda rock-ului autohton, reușește să ridice în picioare sute de oameni. E de ajuns să spună Bună seara, prieteni!', iar fanii încep să-i cânte piesele.

Din păcate, în 2009, Cristi a trecut prin momente grele când a fost nevoit să suporte un transplant de ficat, în Germania, care i-a salvat viața. Minculescu suferea de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moștenită de la tatăl său. Muzicianul s-a confruntat cu o serie de chisturi la nivelul ficatului și rinichiilor, care au evoluat, afectând funcțiile organelor.

“Cred că au fost mai multe situații, dar cea mai importantă care-mi vine în minte este atunci când s-a afirmat în presă că problemele mele medicale urmate de transplantul de ficat sunt consecința alcoolului.
Nu neg faptul că am făcut câteva excese la viața mea, dar în niciun caz acesta nu a fost motivul transplantului de ficat, ci o boală ereditară, genetică, pe care am moștenit-o de la tata și pe care o are și sora mea, din păcate: polichistoză hepato-renală’, a declarat artistul într-un interviu pentru revista Viva.

Destinul a fost de partea lui, iar astăzi, Cristi Minculescu împlinește 60 de ani. Îi urăm și noi multă sănătate și ani mulți și frumoși! La mulți ani, Cristi Minculescu!

 

Iulia Sandu

Foto: libertatea.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete