La ce temperatură aveți nevoie de ghete de iarnă și ce materiale să alegeți

Poate că fulgii de zăpadă nu cad chiar acum din cer, dar niciodată nu este prea devreme sau târziu să începi să faci planuri pentru iarnă. Pe măsură ce temperaturile încep să scadă din nou, una dintre cele mai importante întrebări este: La ce temperatură ar trebui să te desprinzi de ghete de iarnă? La urma urmei, nimeni nu vrea să aibă degetele de la picioare reci!

Ghetele de iarnă sunt esențiale pentru a rămâne cald, uscat și confortabil la temperaturi scăzute. Cumpărarea perechii potrivite de încălțăminte de iarnă, cum ar fi botine de damă, bocanci sau cizme lungi, poate fi copleșitoare, deoarece există mulți factori de luat în considerare, cum ar fi potrivirea, materialele, izolarea și temperatura. 

Este important să alegeți ghete de iarnă care să ofere suficientă protecție pentru condițiile cu care vă veți confrunta. Valorile de temperatură de mai jos vă vor ajuta să vă ghidați spre ghetele de iarnă potrivite pentru nevoile dumneavoastră.

Rece: Pentru temperaturi de peste 0°C căutați ghete de iarnă clasificate pentru vreme rece cu o izolație de 200 de grame sau mai mult.

Subzero: Pentru vreme extrem de rece (-32°C), alegeți o gheată de iarnă care oferă o izolație de 400 de grame sau mai mult, împreună cu impermeabilizare și gulere căptușite cu blană, dacă este posibil.

Avantajele ghetelor de iarnă

Acestea oferă căldură, tracțiune și o baricadă împotriva elementelor. Încălțămintea de iarnă izolată vă permite să vă păstrați picioarele calde la temperaturi mai scăzute. De asemenea, acestea au de obicei urme speciale în talpă care vă ajută să rămâneți stabil pe suprafețe alunecoase precum gheața, zăpada și noroiul. Mai mult, modelele impermeabile vă vor ajuta să vă păstrați picioarele uscate chiar dacă mergeți prin noroi și bălți de zăpadă pentru perioade lungi de timp.

Diferitele tipuri de ghete de iarnă au forme și materiale diferite pentru a se potrivi diferitelor preferințe și nevoi. Puteți alege între ghete de iarnă izolate, căptușite cu piele sau țesătură, care sunt mai aproape de gleznă; de exemplu, ghete de drumeție sau de zăpadă cu talpă mai groasă, care oferă și mai multă protecție împotriva condițiilor meteorologice reci; modelele căptușite cu blană sau cu imitație de shearling care dublează factorul de căldură; perechea lungă de ploaie din cauciuc cu izolație suplimentară; sau ghete înalte cu șireturi realizate din materiale mai ușoare, atunci când ai nevoie de protecție, dar vrei totuși puțin stil. 

Materiale pentru încălțăminte

În funcție de tipul de vreme cu care vă confruntați în mod normal, diferite materiale pot fi folosite pentru a face ghete de iarnă. Anumite materiale sunt mai bune pentru condiții reci și umede, în timp ce altele sunt mai bune pentru frigul extrem. 

Haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre materialele folosite la fabricarea ghetelor de iarnă, astfel încât să puteți face cea mai bună alegere pentru picioarele dumneavoastră.

Piele

Pielea este un material popular pentru ghetele de iarnă datorită durabilității și flexibilității sale. Este extrem de rezistent la apă și poate ajuta la menținerea picioarelor uscate și calde în climatele foarte reci. 

Este important să rețineți că pielea nu izolează la fel de bine ca alte materiale, așa că va trebui să alegeți un model cu izolație termică și căptușeală hidroizolantă pentru a vă ține cu adevărat de cald. Pielea tinde să fie disponibilă în varianta full grain, care este mai rezistentă, sau pielea întoarsă, care este mai moale, dar nu la fel de rezistentă la apă. Pentru temperaturi cu adevărat scăzute, este înțelept să optați pentru ghete de iarnă din piele mai groase, cu căptușeală din blană pentru un plus de căldură.

Sintetic

Ghetele sintetice sunt de obicei compuse dintr-o combinație de materiale textile, plastic și cauciuc. Acest tip de ghete de iarnă poate fi găsit de obicei la temperaturi moderate sau scăzute, deși unele materiale pot rezista puțin mai bine decât altele în anumite condiții. Materialele textile precum nailon și poliuretanul, de exemplu, oferă în general izolația necesară pentru temperaturi moderate de iarnă. Materialele ranforsate, cum ar fi nailon balistic, sunt ideale pentru a lucra la temperaturi mai scăzute sau în condiții dure.

Țesături impermeabile

Țesăturile impermeabile sunt concepute pentru a împiedica apa să pătrundă până la picioare, ceea ce le face să fie un element cheie în protejarea picioarelor de vremea rece. Atunci când cumpărați ghete de iarnă, căutați materiale de înaltă performanță, cum ar fi Gore-Tex, care îndepărtează umezeala de pe picior și protejează împotriva intemperiilor.

Tipurile de țesături impermeabile care se găsesc în multe ghete de iarnă includ materiale robuste din piele integrală și piele texturată pentru partea superioară, căptușeli cu membrană respirabilă impermeabilă și căptușeli superioare sintetice. Multe dintre aceste ghete au, de asemenea, un strat de Thinsulate care adaugă căldură suplimentară în interiorul ghetei. Atunci când cumpărați ghete de iarnă, este important să alegeți un material care este atât impermeabil, cât și respirabil pentru a vă menține picioarele calde și uscate în toate tipurile de condiții meteorologice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial