Kathy Bates, actrița care continuă să strălucească la 74 de ani, în ciuda problemelor de sănătate

Cunoscută pentru talentul său incredibil și pentru capacitatea de a prelua cu ușurință roluri complexe, Kathy Bates este în acest domeniu de zeci de ani. Dar ceea ce mulți s-ar putea să nu știe este că ea s-a confruntat și cu probleme grave de sănătate de-a lungul timpului.

În ciuda acestor lupte, Bates nu a lăsat nimic să o rețină. Ea continuă să fie puternică și își asumă noi proiecte care îi arată creativitatea și dragostea pentru ceea ce face. Începutul unei cariere nu este niciodată ușor, mai ales la Hollywood fără relații, dar pentru Kathy Bates a fost o provocare și mai mare.

Actrița s-a luptat să-și găsească de lucru în anii 1970 și a trebuit să facă munci ciudate în timp ce era distribuită pentru roluri minore. Potrivit acesteia, aspectul ei fizic a jucat un rol: „Nu sunt o femeie uimitoare… Când eram mai tânără, a fost o adevărată problemă, pentru că nu eram niciodată suficient de frumoasă pentru rolurile în care erau distribuite alte femei tinere”, scrie Bright Side.

Și din același motiv, a fost adesea distribuită în roluri obișnuite. „De obicei, un personaj care era mai în vârstă, sau un pic ciudat, sau orice altceva. Și a fost greu”, a recunoscut Kathy Bates într-un interviu. Dar acest lucru s-a schimbat în 1990, când a obținut rolul de debutant în Misery și a câștigat un Oscar pentru interpretarea sa.

Kathy Bates, lupta cu cancerul și limfedemul

Kathy Bates a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer ovarian în 2003 și a fost supusă unei intervenții chirurgicale și chimioterapiei. A intrat în remisie, dar a fost diagnosticată cu cancer de sân în 2012, pentru care a suferit o dublă mastectomie. După operație, actrița a dezvoltat limfedem, o afecțiune cronică de umflare care poate apărea după îndepărtarea ganglionilor limfatici.

„Eram amărâtă, eram deprimată. Credeam că cariera mea s-a terminat, mă gândeam: <>”, a dezvăluit celebra actriță despre cum s-a simțit atunci când părea că totul se prăbușește, mai scrie sursa citată anterior.

De atunci, Kathy a vorbit deschis despre această afecțiune și își folosește platforma pentru a crește gradul de conștientizare. „Vreau să subliniez că aceasta nu este o problemă cosmetică. În timp ce efectele de durată, disconfortul și limitările limfedemului pot fi invizibile pentru alții, este o boală incurabilă”, a spus ea în discursul său atunci când a devenit purtător de cuvânt al The Lymphatic Education & Research Network.

În loc să se lase copleșită de problemele de sănătate, Kathy Bates continuă să uimească pe ecran și trăiește fiecare zi din plin, dezvăluind: „Cred că în ultimii ani mi-am trăit lista de dorințe. Am făcut și am experimentat atât de multe lucruri minunate. Dacă aș pleca mâine, nu aș fi dezamăgită”.

De asemenea, actrița a renunțat să mai poarte sâni falși, mai ales când nu este nevoie pentru un rol, ea se simte cel mai bine în corpul ei natural.

„Sunt recunoscătoare că sunt în viață”, a dezvăluit vedeta când a fost întrebată pentru ce este recunoscătoare. Ea a adăugat că este recunoscătoare că poate sprijini milioane de persoane cu limfedem. De asemenea, Bates a slăbit aproximativ 27 kg și, potrivit acesteia, pierderea în greutate a ajutat-o cu simptomele sale.

Kathy Bates face parte din viitorul film, Are You There God? It’s Me, Margaret, în care joacă rolul mamei lui Rachel McAdams.

Foto: Profimedia

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, aprilie 2023:

  • DOSARUL SPECIAL al lunii este dedicat bărbaților, cuceritorii moderni: Daniel Pavel (Survivor), Denis Roabeș (The Motans), Maurice Munteanu (fashion editor). Uneori seducători, uneori fermecători, inteligenți, sexy sau doar talentați și atrăgători, alteori histrionici și interesant-romantici sau arbitrar-irezistibili, intimidanți sau siguri pe ei, sunt, deseori în secret și fără a fi supermen, învingători perfecți într-o lume bulversată de valori și nonvalori.
  • Vrei să reduci din kilograme fără să urmezi o dietă drastică și, evident, nesănătoasă? Poți să reintri în formă fără prea mult chin. Iată 25 de tips&trick-uri prin care poți slăbi rapid.
  • Vechile mănăstiri sunt locurile sacre din România care te cuceresc indiferent de câte ori ai merge acolo. Un spațiu parcă fără timp, cu peisaje incredibile, oameni cu sufletul cât roata carului și tradiții păstrate de veacuri.
  • De ce înșală o femeie? Ce motive au femeile atunci când decid să-ți înșele partenerul?
  • Să aflăm mai multe despre boala de reflux gastroesofagian
  • De mai mult de 2000 de ani încoace multe obiecte au fost asociate cu persoana și povestea Mântuitorului din Nazaret. În ediția de aprilie veți citi un amplu reportaj despre locațiile unde se află astăzi relicvele sfinte.

Răsfoiește revista aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete