Joburi în Piteșți: 3 motive pentru care ar trebui să te angajezi încă din timpul facultății

Eșți student și cauți joburi în Piteșți, de exemplu? Foarte bine faci! A lucra în timpul facultățîi nu este ușor, mai ales că trebuie să jonglezi foarte bine cu timpul, astfel încât să nu ignori studiile. Pe de altă parte, însă, un job înainte de absolvire înseamnă să ai independența sau semi-independența financiară, dar și să dezvolți abilități esențiale, care te vor ajuta mai mult decât ai crede în viitor.

În plus, conexiunile profesionale pe care le faci în timpul facultății îți pot deschide uși pe care altfel le-ai găsi închise. Se poate întâmpla că o persoană pe care o cunoșți în timpul unui internship sau al unui job part-time din timpul studiilor să te recomande pentru un loc de muncă bine plătit, full-time, după absolvire.

Munca în timpul facultății are mai multe beneficii decât ți-ai imagina. Sunt studenți care susțin că un job part-time poate să ii distragă de la studii, însă, pentru ca acest lucru să nu se întâmple, va trebui să găsești un echilibru între cele două activități. Și, cu puțină disciplină, îl vei găsi!

Iată, mai jos, trei motive pentru care un job în timpul facultății este important și de dorit:

1. Te învață să-ți gestionezi banii

Nimeni nu învață cum să gestioneze finanțele peste noapte. Dacă decizi că primul job va fi după terminarea facultății, vei avea, într-adevăr, mai mult timp liber pentru a studia ori pentru a petrece, însă amânarea întrării pe piață muncii ar putea însemna și o lipsă a familiarizării cu propriile finanțe.

Anunțurile de joburi sunt foarte multe, dar e esențial să îl găseșți pe cel potrivit pentru tine, astfel încât locul de muncă ales să nu devină o povară.

Un job în timpul facultății nu presupune neapărat să te poți întreține în totalitate, dar, dacă îți asumi responsabilitatea pentru cheltuielile proprii, cum ar fi factura la telefonia mobilă, abonamentul pentru transport ori costurile pentru divertisment, vei învața mai multe despre cum să gestionezi banii, astfel încât tranziția de la facultate (unde studenții se bucură, în cele mai multe cazuri, și de sprijinul părinților) la piața muncii (unde angajatul ar trebui să se descurce cu salariul primit) ar trebui să fie mai lină.

2. Te ajută să-ți gestionezi timpul

După absolvire, odată angajat, în cazul cel mai fericit, s-ar putea să te găseșți într-o poziție în care să fii nevoit să iei decizii rapide, să ai deadline-uri intense și să îți asumi responsabilități importante.

Uneori, cele opt ore de la locul de muncă nu sunt suficiente pentru a duce la bun sfârșit toate sarcinile care îți sunt atribuite. De aceea, experiența pe piața muncii ar putea să îți fie de folos la primul serviciu după absolvire.

Uneori, să faci față tuturor cerințelor unui loc de muncă poate fi copleșitor, iar un program bine stabilit și abilitățile de gestionare a timpului – pe care le poți dobândi lucrând în timpul facultății – pot fi salvatoare. În orice caz, reprezintă un avantaj pe care nu toți îl vor avea.

Un job în timpul studiilor presupune un orar bine stabilit, astfel încât orele la locul de muncă și cele petrecute la cursuri să nu se suprapună și să reușești să îmbini armonios cele două activități. Așadar, este important să capeți această abilitate de a avea controlul timpului.

3. Te ajută să fii cu un pas în față

Faptul că vei capăta experiență în timpul facultății te ajută să fii în fața competitorilor. Chiar și un simplu internship – fie că e plătit sau nu – cântărește destul de mult în ochii potențialilor angajatori, care vor înțelege că știi care sunt responsabilitățile unui loc de muncă.

 

Acest lucru te ajută să fii în față celorlalți absolvenți care își caută un job în același domeniu.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial