Jiří Kylián, cel mai mare coregraf al lumii, la Opera Nationala din Bucuresti

Jiří Kylián,             coregraf
Jirí Kylian –
Falling Angels

Impresionat de calitatea extraordinara a artistilor nostri, Jiří Kylián, unul dintre cei mai mari coregrafi ai lumii la ora actuala, a acceptat sa lucreze cu dansatorii Companiei de Balet a Operei Nationale Bucuresti si sa monteze una dintre creatiile sale de succes: Falling Angels.

Creatia este construita in jurul a doua teme: disciplina si libertatea – doua notiuni opuse, caracteristice oricarei lucrari de arta. Omagiu adus femeilor balerine, spectacolul Falling Angels este o lucrare coregrafica conceputa pentru opt interprete. Este, in fapt, un spectacol despre artisti si arta lor, cu tot ceea ce implica aceasta, de la anxietate, vulnerabilitate, complexul inferioritatii si pana la umor.

De-a lungul prestigioasei sale cariere, Jiri Kylian a conceput 92 de creatii coregrafice. Creatiile sale au fost puse in scena de peste 80 de companii din intreaga lume. Numele sau este legat de istoria uneia dintre marile companii de balet contemporan: Nederlands Dans Theater (Olanda).

 UNAC ii va conferi titlul de Doctor Honoris Causa
Prezenta la Bucuresti a marii personalitati artistice va constitui prilejul unui eveniment de referinta si pentru Universitatea Nationala de Arta teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale: UNAC va conferi lui Jiri Kylian titlul de Doctor Honoris Causa, pentru intreaga sa opera.

Pentru activitatea de exceptie, Jiri Kylian a fost premiat in numeroase randuri de catre comunitatea profesionala din care face parte. Dar amplitudinea planetara a demersului sau este subliniata de importantele distinctii ce i-au fost conferite in mari state ale lumii: Ofiter al Ordinului Regal Olandez Orange – Nassau, titlul de Doctor al Conservatorului Juilliard din New York, trei premii Nijinski obtinute la Monte Carlo, Medalia de Onoare din partea Presedintelui Republicii Cehia, titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare a Frantei, Leul de Aur la Bienala de la Venetia, Medalia pentru Arta si Stiinta din partea Majestatii Sale Regina Beatrix a Olandei.

Jiří Kylián, balet, coregrafie Jiří Kylián, balet, coregrafie

Montarea spectacolului Falling Angels la Bucuresti este un nou pas pe care Compania de Balet a Operei Nationale il face pe scena internationala a dansului, dupa ce, in stagiunea 2009 – 2010, a avut privilegiul extraordinar de a fi selectionata pentru a prezenta, in premiera pe tara, doua dintre creatiile de marca ale renumitului coregraf George Balanchine, reunite sub titlul „Seara Balanchine' (cu aprobarea acordata de George Balanchine Trust New York).

Jiří Kylián, balet, coregrafie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri