Jaluzele interioare – cum alegeți și la ce trebuie să fiți atenți

Dacă vă gândiți să vă înnoiți (sau să cumpărați pentru prima dată jaluzele interioare), în acest articol vă vom spune tot ce trebuie să știți pentru a cumpăra jaluzelele perfecte. Există mai mulți factori care vor influența tipul de jaluzele interioare pe care îl veți alege. Trebuie să luați în considerare cât de bine se vor potrivi jaluzelele cu mobilierul din casă (de la aspect, forme, tipul de material). Alegerea culorii jaluzelelor pentru a se potrivi cu interiorul casei este poate cel mai important proces, deoarece va face camera armonioasă și plăcută din punct de vedere vizual.

În România, majoritatea oamenilor preferă jaluzele interioare albe pentru a genera un aspect uniform, însă opțiunile pot fi extinse dacă faceți combinații moderne. Culoarea este întotdeauna un factor de luat în considerare deoarece, în funcție de înclinare, deschisă sau închisă, umbra este întotdeauna vizibilă din interior. Nu numai că sunt practice, dar vă oferă și intimitate și vă permit să controlați lumina și temperatura. Iată cum să alegeți culoarea perfectă a jaluzelelor pentru ferestrele dumneavoastră.

3 opțiuni de culoare pentru jaluzele interioare

Atunci când alegeți culoarea jaluzelelor trebuie să iei în considerare atât interiorul, cât și exteriorul casei, deoarece nu vreți să oferiți o perspectivă la exterior și alta la interior. Armonia decorului este cheia eleganței, așa că alegeți o nuanță care arată bine atât din interior, cât și din exterior.

Tonuri naturale

Tonurile naturale se referă la materiale precum lemnul și bambusul; acestea oferă un vibe zen, complet realist și natural, prietenos cu mediul înconjurător. Țineți cont de faptul că bambusul este o plantă care crește rapid, ceea ce face ca utilizarea sa să fie sustenabilă. Aceste nuanțe arată uimitor pe jaluzelele orizontale.

Tonuri întunecate

Nuanțele deschise nu sunt potrivite pentru orice casă; de exemplu, dacă în interiorul casei dvs. aveți plante, covoare îndrăznețe și tablouri pe pereți, cel mai bun lucru de făcut este să adăugați jaluzele întunecate; acestea vor ajuta la menținerea armoniei fără a afecta stilul artistic. De asemenea, acestea filtrează excelent lumina soarelui.

Tonuri deschise

În prezent, tendințele în materie de jaluzele sunt dominate de nuanțele deschise; perfecte pentru decorarea spațiilor moderne și pentru a menține o aură proaspătă, curată și simplă. Albul este, în general, nuanța preferată, deși tranzițiile spre gri sunt acceptabile pentru stiluri și mai moderne.

Alte culori deschise, neutre și pastelate includ unele tonuri de bronz, cum ar fi tonurile de lemn și bej; chiar și unele nuanțe mai deschise, cum ar fi roz, verde, liliac și albastru, oferă un aspect blând în camere, în special în cele mai mici.

Secretul unui decor de invidiat, dar și al bunului gust, este să fiți îndrăzneți pentru a aduce căldură în încăpere, mai ales cu jaluzelele potrivite, care permit ferestrelor din spațiu să iasă în evidență. De asemenea, nu vă temeți să folosiți culori primare pentru a adăuga profunzime camerei. Dacă podeaua casei dvs. este din lemn sau mobila este din lemn, evitați jaluzelele din lemn, cu excepția cazului în care acestea sunt albe, pentru că nu îți dorești să supraîncarci camera cu aceeași nuanță.

Un lucru grozav pe care îl puteți face cu jaluzelele dvs. este să le configurați astfel încât să puteți vedea în afara casei, dar nimeni nu poate vedea înăuntru. Acestea sunt ideale pentru a bloca cu ușurință toate vederile în interiorul casei dvs. În plus, atunci când sunt coborâte, acestea pot oferi camerelor dvs. intimitate completă. Jaluzelele sunt fabricate din materiale durabile, astfel încât vor rezista o perioadă lungă de timp. Dacă sunteți în căutarea unui produs de bună calitate, vă putem spune că atât jaluzelele din lemn, cât și cele din aluminiu sunt o alegere excelentă, deoarece sunt foarte rezistente.

La ce mai trebuie să fiți atenți când vă achiziționați jaluzele interioare? Dimensiunea ferestrei este, de asemenea, luată în considerare, pentru că în funcție de aceasta puteți avea sau nu nevoie de mai multe jaluzele interioare pentru a acoperi ferestrele mai mari. Majoritatea jaluzelelor comandate vin cu instrucțiuni clare și nu ar trebui să fie dificil de instalat. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial