Iuliana Tudor, experiență inedită la Solferino: „Am trăit unele dintre cele mai frumoase emoții”

Mii de volunari din toată lumea au participat la o ceremonie cu torţe, în nordul Italiei. Au refăcut un drum simbolic, pe care, în urmă cu peste 150 de ani, erau transportați răniţii. Şi care a inspirat înfiinţarea Crucii Roşii. De la evenimentul plin de emoţie nu au lipsit reprezentanţii României, însoţiţi de vedeta TVR Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii de la noi.

„Solferino în imagini! Am trăit unele dintre cele mai frumoase emoții alături de 8000 de voluntari din intreaga lume, într-un pelerinaj desfășurat în numele Umanității! Crucea Roșie înseamnă o șansă pentru fiecare dintre noi de a fi un Om mai bun!', a scris Iuliana Tudor, pe pagina sa de Facebook.

În Italia, la Solferino, sărbătoarea înfiinţării Crucii Roşii a adunat oameni din toate colţurile lumii. Şi vocea României s-a auzit. Peste 8 mii de oameni au mers cu torţe în mâini 15 kilometri. Au reconstituit, în mod simbolic, traseul urmat în 1859 de către salvatorii care au purtat răniţii de pe câmpul de luptă de la Solferino către cel mai apropiat post medical. Acele zile crunte l-au inspirat pe omul de afaceri elveţian Henry Dunant să înfiinţeze Crucea Roşie.

Ca în fiecare an, evenimentul a reunit mii de voluntari şi lucrători ai Crucii Roşii şi ai Semilunii Roşii din 53 de ţări. Delegaţia României a fost alcătuită din 19 persoane.

Vezi mai multe imagini cu Iuliana Tudor în galeria foto de mai sus!

Foto: Nicolae Sevastre

Citește și:

Iuliana Tudor, petrecere de pomină de ziua ei! A primit mesaje de la Ştefan Bănică, Mihai Morar şi Marcel Pavel!

Iuliana Tudor, imagini emoționante cu fiul ei! Cum arată copilul prezentatoarei

La aproape 40 de ani, arată mai bine ca o fată de 20! Iuliana Tudor și-a dezvăluit secretele de înfrumusețare

Iuliana Tudor, aşa cum nu ai mai văzut-o! A făcut senzație aseară, la Semifinală Eurovision 2017

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Vedete-Personalitati