Îți dorești o experiență aparte? Petrece-ți weekendul la conac

Cine nu și-ar dori să trăiască măcar o zi în vremurile cu domnițe, rochii cu crinolină și boieri înstăriți? Din păcate, nu s-a inventat o mașinărie a timpului care să ne trimită în trecut, însă putem să folosim mici trucuri pentru a retrăi vremurile de atunci.

Dacă îți dorești să ai parte de o experiență care să te trimită în trecut, poți alege să te cazezi la un conac. În prezent, în România foarte multe conace boierești au fost transformate în unități de cazare, care le oferă turiștilor posiblitatea de a locui într-un spațiu încărcat de istorie. Diversele evenimente, decorul, dar și preparatele din aceste locații conturează perfect imaginea acelor perioade istorice.

Vacanța la conac îți va încărca bateriile, îți va da un tonus bun și cu siguranță îți va schimba starea de spirit.

Încă nu știi ce să faci în weekend? Îți propunem 3 conace din România pe care trebuie să le vizitezi dacă ai ocazia.

1. Conacul Poem Boem

Conacul Poem Boem se află la Sinaia, mai exact în zona Cumpătu. Acest loc păstrează atmosfera unor vremuri de mult apuse, iar decorul impresionează pe oricine. Acest conac i-a aparținut lui Toma Socolescu, iar în perioada comunistă a suferit modificări puternice. Acum, acest loc este perfect pentru îndrăgostiți și asta pentru că oferă un decor romantic și încărcat de emoție.

2. Conacul Urlățeanu

Conacul Urlățeanu se află la Urlați și este un spațiu încărcat de istorie. Acesta a fost ridicat în anul 1922, iar în prezent poate fi vizitat de turiști. Aceștia nu se pot caza în interiorul conacului din cauza faptului că  dormitoarele de aici nu sunt amenajate, însă poate găzdui evenimente cu o durată de o zi.  Tot aici se află și o cramă care atrage foarte mulți turiști anual.

3. Castelul Mikes

Conacul Mikes a reușit să transforme un loc istoric într-o unitate de cazare foarte apreciată de turiști. Conacul Mikes este o construcție care datează încă din secolul al XVI-lea și se află în județul Covasna.  Conacul a trecut prin foarte multe transformări de-a lungul timpului. În perioada comunistă a fost școală, apoi spital, iar în prezent este locul în care multe persoane vin pentru că își doresc o experiență aparte. Faima acestui loc a ajuns și peste hotare, motiv pentru care acest loc este vizitat de mulți străini în fiecare an.

Deschide galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu aceste conace.

 

Foto: facebook

Citește și:

Cele mai frumoase cascade din România. Trebuie să ajungi și tu aici

Conace de vis din România

10 din cele mai neobișnuite case

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta