Istoria celor mai populare cocktailuri pe care le poți savura la The Saint 139

The Saint 139, restobarul cochet de pe Calea Victoriei, își propune să revoluționeze food pairing-ul tradițional, aducând în prim plan atât rețete clasice, cât și rețete proprii de cocktailuri, care pot fi asociate cu o multitudine de preparate culinare inspirate din bucătăriile autohtone din diverse regiuni geografice.

  1. Paloma

Paloma este băutura perfectă într-o zi însorită, conținând tequila și suc răcoritor de grepfrut proaspăt stors, amestecat cu lime și agave. Dulce, acrișor, puțin amărui și sărat, Paloma are toate cele patru gusturi îmbinate armonios, care te vor face să visezi cu ochii deschiși la o zi de vacanță în efervescentul Mexic.

Originile cocktailului Paloma sunt încă învăluite în mister. Se știe că aceasta este cea mai populară băutură pe bază de tequila din Mexic și mulți cred că este numită după La Paloma (porumbel' în traducere), care a fost un cântec popular la începutul anilor 1860.

Conform altei legende, acest cocktail ar fi fost creat de celebrul Don Javier Delgado Corona, proprietar și barman al La Capilla, din Tequila, Mexic. La Capilla este cel mai vechi bar din orășelul Tequila, fiind desemnat drept unul dintre cele mai bune 50 de baruri din lume de publicația Drinks International Magazine.

Indiferent de originea sa, Paloma este un cocktail care trebuie încercat la The Saint 139!

  • Daiquiri

 Istoria cocktail-ului daiquiri provine dintr-o carte cu rețete de cocktail-uri care datează din 1896, al cărei autor se presupune c[ este Jennings Cox.

Cox, de origine american, a trăit și a lucrat în Cuba ca inginer, iar într-o zi a rămas fără gin, în timp ce organiza o petrecere.

Având în vedere că romul era extrem de popular în Cuba, acesta a constituit un substitut  convenabil pentru ginul din cocktailuri. A servit romul cu lime și zahăr brun și s-a dovedit a fi un mare succes în rândul invitaților, iar Cox l-a numit „Daiquiri', după un oraș-port din apropiere.

El a fost primul care a înregistrat băutura, iar în 1909, amiralul Lucius Johnson a adus cocktailul în America, după ce a vizitat Cuba și s-a îndrăgostit de această băutură. De-a lungul anilor, cocktailul a suferit multe transformări și, în cele din urmă, a fost transformat într-o băutură congelată. A devenit cunoscută ca o băutură tropicală, care era servită la piscină în jurul anilor 1940 și 1950, iar ulterior lanțurile de restaurante au adoptat-o pe scară largă.

La The Saint 139 te poți bucura de o rețetă reinventată, Chai Daiquiri, care conține și ceai negru, pe lângă rom și lime.

  • Manhattan

Venerabilul Manhattan, un amestec de whisky, vermut dulce și bitter, este un cocktail pe care zeci de oameni au pretins că l-au inventat de-a lungul timpului. Se presupune că acesta a fost creat în barurile din New York, în anul 1860, dar există și câteva povești mai interesante despre originile sale. Potrivit uneia dintre aceste legende urbane, Jennie Churchill (cunoscută ca Lady Randolph Churchill) a organizat o petrecere la Clubul Manhattan în 1874 pentru a sărbători victoria lui Samuel J. Tilden la alegerile guvernamentale din New York. Un barman ar fi creat atunci un nou cocktail special pentru acest eveniment, pe care l-a numit Manhattan în onoarea clubului la care sărbătoreau victoria alegerilor.

Ca în cazul multor cocktailuri clasice, originea exactă a cocktailului Manhattan se pierde în timp, însă tocmai această umbră de mister a contribuit la popularitatea sa de atunci și până în prezent.

The Saint 139, restobarul recent apărut în scena localurilor bucureștene a devenit în scurt timp un loc emblematic pentru servirea cocktailurilor inedite. Alături de rețetele clasice, meniul cuprinde o multitudine de rețete proprii, care duc mixologia la următorul nivel. În plus, conceptul unic de food pairing, care aduce în prim plan băuturile și în plan secund preparatele culinare care se asociază cel mai bine cu acestea, diferențiază The Saint 139 de alte localuri de profil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial