Istoria bijuteriilor Copacul Vieții – Ilisio

Mai jos sunt fragmente de articole care discută despre modul în care simbolul Arborele Vieții a fost folosit în bijuterii de-a lungul istoriei, de la culturile antice până în prezent

Art of Uratu – Termenul de „artă Urartu' se referă la o artă istorică și localizată a Urartu, un stat străvechi din Asia de Vest care a existat în Munții Armeni din secolul al XIII-lea până în secolul al 6-lea a avut o influență majoră asupra artei lui Uratu. A atins apogeul în jurul secolului al VIII-lea, dar a fost în mare parte jefuit, împrăștiat și distrus când Uratu a căzut aproximativ un secol mai târziu.

Bijuteriile lui Uratu sunt împărțite în două categorii: ornamente din metale prețioase și pietre prețioase pentru monarh și familia sa și mai multe ornamente de bază din bronz folosite de cei bogați. Bijuteriile sunt purtate atât de bărbați, cât și de femeile din Urartu. Bijuteriile pentru femei prezintă adesea zeița Urartu Arubani, consoarta zeului suprem Aldi. Simbolurile mesopotamiene, cum ar fi arborele vieții și soarele înaripat, erau de asemenea comune. Brățările din bronz, cerceii și mărgele de carnelian sunt opțiuni de bijuterii mai accesibile.

Multe bijuterii au fost purtate și ca amulete

Se spune că arborele vieții și arborele cunoașterii cresc în Grădina Edenului, conform primei cărți a Bibliei, Cartea Genezei. Pentru a-i împiedica pe Adam și Eva să mănânce din pomul vieții și să devină veșnici. Mai târziu, conceptul de pomul vieții a fost semnificativ pentru multe tradiții evreiești și creștine.

Cele nouă regate ale mitologiei nordice, inclusiv lumea interlopă, pământul și tărâmul zeilor, sunt conectate prin frasinul gigant cunoscut sub numele de Yggdrasill. Se crede că este sursă unei noi vieți. Yggdrasill este legat atât de viață, cât și de moarte.

O paradigmă frecvent întâlnită în numeroase mituri, religii și basme populare este arborele vieții. Conceptul de arbore al vieții este răspândit printre culturile din întreaga lume. Ea reprezintă, uneori, sursa vieții, o forță care unește toate viețile, sau ciclul vieții și al morții însuși. Protecția copacului și a fructelor sale, care conferă nemurirea celor care le consumă, de către paznicii supranaturali este o temă comună în numeroase povești. Este poziționat frecvent într-o grădină sau pădure sacră din centrul globului. Arborele lumii, un motiv prezent în multe culturi și reprezentat de credința nordică în arborele sacru Yggdrasill, și arborele cunoașterii sunt ambele strâns legate de arborele vieții.

Deși academicienii sunt de acord că această emblemă a copacului are importanță religioasă. Există un dezacord cu privire la faptul dacă simbolizează același concept de arbore al vieții pe care l-au adoptat ulterior arta și filosofia religioasă din zonă. Acest copac sfânt a fost folosit în Asiria antică ca o reprezentare a ordinii divine a lucrurilor personificate de rege. Potrivit culturilor antice, un copac sacru producea fructe care ar putea oferi nemurire consumatorului său.

Un copac reprezintă stabilitate și putere

Este folosit frecvent ca metaforă pentru a descrie curajul, perseverența și încrederea. Există un copac magic al vieții, care reprezintă originea vieții. Numeroase culturi antice au făcut referire la această idee, care este foarte populară. Mai multe religii au făcut referire la arborele mitic cunoscut sub numele de arborele vieții. Arborele a fost caracterizat diferit în fiecare cultură. A fost denumită prin mai multe nume și are mitologii individuale între diferite rase. Dar natură fundamentală a acestui copac a rămas neschimbată. Este un copac sacru și fiecare dintre secțiunile sale reprezintă ceva. Fiecare dintre ramuri, frunze și rădăcini găzduiește un gând.

Elementele vieții sunt reprezentate de acest copac. Este un copac care ne învață o lecție importantă despre cum să ne conducem viața. Rădăcinile sale oferă o bază solidă, în timp ce trunchiul, ramurile și frunzele înseamnă putere, nutriție și, respectiv, sacrificiu. Fructul însuși vorbește și despre sacrificiu făcându-se disponibil.

Simbolismul arborelui vieții și componentele naturii sunt strâns legate. Interacțiunile dintre elementele aer, apă, foc și pământ ajută copacul să înflorească. Prin aer, copacul absoarbe substanțe chimice vitale pentru creșterea sa. Focul din soare alimentează creșterea copacului furnizându-i energie.

În domeniul bijuteriilor, simbolurile sunt o metodă semnificativă și la modă de a reprezenta o idee. Simbolurile pot transmite idei mult mai profund decât pot cuvintele în unele cazuri. Simbolul Arborele Vieții este un simbol bine cunoscut care are multe semnificații și interpretări. Acest semn are o istorie vastă care acoperă țări și secole.

Bijuterii Arborele Vieții pentru femei

Bijuteriile cu sigla arborelui vieții au devenit foarte populare, iar tendința nu pare să încetinească. Timp de generații, arborele vieții a fost un simbol puternic al multor culturi din întreaga lume. Bijuteriile cu designul arborelui vieții reprezintă legătura dintre cer și pământ, unind întreaga creație. Reprezintă interdependența noastră și forța vitală superioară. Energia pozitivă a pământului. Mama Natură este cu picioarele pe pământ, relaxată, inspirată, optimistă și armonioasă. Bijuteriile cu motivul arborelui vieții sunt foarte la modă, iar pietrele sunt adesea adăugate pentru un plus de sens. Dacă purtarea de bijuterii Copacul Vieții au un scop mai profund decât pur și simplu exprimarea modei, ai putea la fel de bine să-l arăți.

De multe ori, inelele din pomul vieții sunt incredibil de artistice și distinctive. Acestea sunt de obicei sub forma unei piese declarative, cu toate acestea sunt disponibile și versiuni simple. Un inel cu simbolul pomul vieții pe degetul tău servește că o reamintire constantă a semnificației acestui obiect pentru tine. Pentru o metodă mai subestimată de a păstra emblema aproape, un farmec al copacului vieții este ideal. De obicei, costă foarte puțin și se potrivesc bine pe brățări dar si pe cercei lungi. De obicei boho, brățările din arborele vieții se potrivesc bine cu îmbrăcămintea casual. Sunt disponibile și mai multe alegeri la modă.

Colier cu un copac al vieții

Cea mai obișnuită alegere este cu siguranță un colier cu un copac al vieții, deoarece sunt la modă apar și a simetriei lor rafinate. Există ceva pentru toată lumea, deoarece acestea sunt produse dintr-o varietate de materiale și într-o serie de stiluri, de la boem la clasic la minimalist.

Tipuri și tehnici de bijuterii realizate manual. Care este exact diferența dintre bijuterii realizate manual și bijuterii produse în masă? Explorați diferitele tipuri de bijuterii realizate manual și câteva dintre tehnicile folosite în fiecare parte. Alegerea multor clienți trece de la bijuterii produse în masă la bijuterii realizate manual. Dar ce sunt exact bijuteriile realizate manual și de ce sunt atât de populare în zilele noastre?

Meșterii creează bijuterii manual, fără a folosi metode industriale de producție în masă. Nu există „look' tipic atunci când vine vorba de bijuterii lucrate manual. Totul, de la pandantive și brățări simple lucrate manual, până la modele elaborate, care necesită ore sau zile pentru a crea și necesită abilități speciale, pentru a realiza o bijuterie. Ei sunt uniți de faptul că fiecare piesă este realizată individual de către producătorii de bijuterii folosind doar mâinile și uneltele de bază.

De ce să alegeți bijuterii handmade?

Când alegi să achiziționezi o bijuterie lucrată manual, primești întotdeauna un suvenir special. Datorită naturii oricărui lucru lucrat manual, există aproape întotdeauna diferențe minore între fiecare articol particular din același stil. O bijuterie realizată manual poate avea imperfecțiuni minore, cum ar fi linii de tăiere care nu sunt perfect drepte, dar aceste imperfecțiuni îi conferă mai mult caracter. Atât designul piesei de bijuterii, cât și artistul de la care ați cumpărat-o au o poveste de fundal. Cumpărarea de bijuterii handmade le permite proprietarilor de afaceri mici să-și urmeze pasiunea.

În plus, producătorii de bijuterii Copacul Vieții realizate manual sunt mai predispuși să folosească componente din surse obținute în mod etic. Pentru oricine caută bijuterii etice și ecologice, acestea sunt de obicei o resursă excelentă.

Bijuteriile Copacul Vieții sunt realizate impreună cu pietre semiprețioase care aduc multe energii pozitive și mult optimism. In funcție de piatra aleasă aflați și proprietățile pe care fiecare piatră semipretioasă le deține. Sunt bijuterii deosebit de frumoase și pline de culori vii.

Frumusețea și semnificațiile bijuteriilor din piatră semiprețioasă

Pietrele semiprețioase au o foarte mare putere și ar trebui să le adori pentru semnificația care reușește să trezească în ține o energie pozitivă. O introducere în pietre prețioase este mai întâi. Ele sunt în cea mai mare parte compuse din minerale care se unesc pentru a crea roci, care sunt ulterior modelate și lustruite pentru a fi utilizate în bijuterii. Pe baza rarității și importanței lor, au fost împărțiți în două grupe în anii 1800: prețioase și semiprețioase. Nu sunt sigur dacă acest lucru este adevărat acum, deoarece unele pietre semiprețioase ar putea costă mult pentru că sunt atât de rare. Ideea cheie este că felul în care te face să simți o piatră este mai important decât clasificarea ei.

Sunt foarte multe pietre semiprețioase diferite. Ele sunt superbe datorită culorilor lor diferite și modelelor distinctive, care le fac prețioase în sine. Deoarece nu există două exact la fel, fiecare piatră pe care o dețineți este unică pentru dumneavoastră. Și pentru că sunt de obicei mai rezonabile, puteți cumpăra mai multe dintre ele, oferind colecției dumneavoastră de bijuterii o varietate plăcută. Femeile, în opinia mea, au o gamă largă de roluri de îndeplinit și beneficiază cu adevărat de pe urmă lor, astfel încât să putem experimenta diferite look-uri și îmbrăcăminte.

Intrăm în ton cu natura atunci când purtăm bijuterii cu pietre semiprețioase. Deoarece provin de pe pământ, este evident că ne pot ajută să ne menținem pe pământ. Iată doar câteva dintre calitățile terapeutice ale fiecărei pietre. Deși fiecare piatră poate avea o varietate de calități vindecătoare, sunt câteva care ies în evidență în mod deosebit.

Cele mai populare opt pietre semiprețioase 

Cu toții suntem familiarizați cu pietrele prețioase, care se referă la cele „patru mari' pietre prețioase: safir, smarald, rubin și diamant. Apoi sunt pietrele semiprețioase, a căror definiție și distincții față de pietrele prețioase derută frecvent oamenii. Pentru a o pune în perspectivă, o piatră semiprețioasă este orice piatră prețioasă care nu este un diamant, rubin, smarald sau safir.

S-ar putea să fii surprins să afli că nu există cu adevărat o distincție între metalele prețioase și semiprețioase. Termenul „piatră neprețioasă' a fost pur și simplu inventat de afacerea cu pietre prețioase pentru a descrie orice piatră care nu este o piatră prețioasă. De exemplu, în timp ce atât smaraldele, cât și acvamarinele sunt subspecii de beril, prima este o piatră semiprețioasă, iar cea de-a două este o piatră neprețuită.

Prin urmare, vă sfătuim insistent să evitați să alegeți între pietre prețioase și semiprețioase atunci când faceți următoarea achiziție. Toate diamantele sunt valoroase în sine, astfel încât singurul lor scop ar trebui să fie acela de a vă oferi un sentiment de valoare, comunitate și individualitate. Cele mai importante variabile care determină cât de „valoroasă' este o piatră sunt emoțiile și calitatea. Cele mai populare opt pietre semiprețioase și caracteristicile lor vor fi evidențiate în acest articol. Deci, cu acestea spuse, să începem.

AMETIST

Una dintre cele mai venerate pietre din lume, ametistul a fost mult timp apreciat pentru frumusețea, spiritualitatea și abilitățile sale zvonite de a stimula mintea și de a vindeca corpul. Ametistul este o piatră semiprețioasă care este creată atunci când manganul străpunge cuarțul pur. În antichitate, valoarea sa era comparabilă cu cea a diamantelor, iar aristocrația o folosea pentru a împodobi coroane, sceptre și bijuterii. Este cunoscută drept piatră iubirii deoarece, potrivit legendei, se spune că Sfântul Valentin a purtat un inel de ametist pe care era gravată figura lui Cupidon. Frecvența sa intrinsecă filtrează energia negativă și este o piatră de alinare pentru persoanele care se confruntă cu pierderea unei persoane dragi.

MALACHIT

Malachitul este un mineral carbonat de cupru și una dintre cele mai frumoase pietre semiprețioase de pe pământ. A fost mult timp apreciat pentru beneficiile sale terapeutice și capacitatea de a amplifică energia vitală. Malachitul personifică puterea de vindecare a lumii naturale cu culoarea sa fascinantă verde bogată punctată de modele organice și vârtej. Este frecvent denumită piatra transformării datorită puterii sale de curățare, care îi permite să elimine poluanții și energiile negative din organism și din mediu.

AGAT

Este o piatră naturală semiprețioasă pentru centrare și împământare. Această piatră semiprețioasă este pentru tine dacă ai nevoie de asistență pentru a-ți organiza viața și pentru a clarifica ceea ce este important și cum să prioritizezi lucrurile.

Agat negru

Este o piatră semiprețioasă naturală care conferă echilibru și energie pozitivă. Agatul negru este o piatră fantastică pentru păstrarea energiei pozitive, echilibrarea și eradicarea energiilor negative dacă încerci să aduci mai multă pozitivitate în viața ta. Limitând numărul de idei pe care le aveți, ajută la restabilirea echilibrului mental.

PERLA

Spre deosebire de majoritatea bijuteriilor, perlele provin dintr-un lucru organic viu, dându-le o origine naturală. Ca urmare, ele sunt printre cele mai obișnuite și mai asemănătoare pietre prețioase umane. Ele sunt create atunci când coaja unei moluște acceptă o piatră sau o particule de nisip și secretă o substanță care acoperă grăuntele de nisip în straturi. Particula de nisip se transformă în cele din urmă într-un diamant superb.

ONIX

Onixul este o piatră cu adevărat excepțională, care atrage întotdeauna atenția oriunde este utilizată. Devine translucid, fermecător și eteric atunci când este iluminat din spate. Este creat atunci când apa se revarsă din gura unui izvor. Pe măsură ce mineralele se scurg, se formează o crustă de cristale de calcit, transformându-se în cele din urmă în onix. Onixul este o piatră de împământare care face pe cineva să se simtă protejat atunci când se află în preajma ei. În plus, ajută la menținerea clarității mentale, ajută la renunțarea la sentimente și idei nefavorabile precum tristețea și pierderea și se spune că aduce noroc.

LAPIS LAZULI

Această piatră semiprețioasă vă poate ajută dacă doriți să vă îmbunătățiți înțelegerea, capacitatea intelectuală și setea de informații.

OBSIDIAN

Adevăr și Claritate. O piatră care este deosebit de protectoare și atrage energia proastă, atenuând tensiunea și stresul. Îndepărtând confuzia, vă va permite să vedeți clar și va încuraja creșterea interioară, permițând explorarea fără restricții.

OPAL ROZ

O piatră care te va ajuta să te simți mai conectat la sinele tău interior, astfel încât să poți merge mai departe depind mai puțin de alți oameni. Inima ta va fi liniștită și vindecată, permițându-ți să fii deschis către noi conexiuni și experiențe.

Opal dendritic

Simț și claritate. Această semipiatră prețioasă, despre care se spune că deschide chakra al treilea ochi, vă poate trezi percepția și vă poate direcționa spre a face alegeri care sunt cele mai bune pentru dumneavoastră. Veți experimenta mai puțină anxietate și mai multă răbdare și speranță.

Diferența de valoare și raritate dintre cele patru mari și restul listei enorme de pietre prețioase a fost inițial citată ca bază pentru distincția dintre pietrele prețioase și semiprețioase. Din cauza unor pietre semiprețioase care se vând cu mai mulți bani decât pietrele prețioase, diferența dintre cele două a devenit mai vizibilă și mai puțin evidentă. Unele pietre semiprețioase sunt, de asemenea, mai neobișnuite decât unele pietre prețioase. Tanzanitul, o piatră prețioasă albastră care este de un milion de ori mai neobișnuită decât diamantele, poate fi un exemplu în acest sens.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial