Ion Țiriac a vorbit despre România și despre datoria față de români: „Inima s-a mutat în buzunar”

Ion Țiriac a vorbit în cadrul unui interviu pentru emisiunea lui Cătălin Măruță despre România, țara în care s-a născut și față de care se simte dator. Fostul mare jucător de tenis a spus ce schimbări ar face.

Cu o carieră impresionantă în tenis, Ion Țiriac este unul dintre cei mai respectați oameni din România. Omul de afaceri a oferit un interviu plin de emoție pentru emisiunea „La Măruță'.

„România a fost întotdeauna o țară superbă. Toată lumea acum latră și vorbește de o Românie de 32 de ani și de 32 de ani mărim pensiile, facem alte treburi și facem alte socoteli ș.a.m.d. 

Și înainte de acești 32 de ani România a existat. Era superbă, senzațională, adevărată, ba chiar am dat exemple și în alte continente. Țin minte că din continentul African veneau studenți la medicină fără limte.

Unde mă doare foarte mult e sportul. Am fost undeva la masa lumii. Dacă voiai șase continente, noi eram în continentul ala reprezentând Europa, dar am dispărut complet. Avem excepții, ca întotdeauna. Adică gena românescă există de la Năstase până la Hagi, până la Nadia și mai devreme, acum uite și Halep și Popovici, care este unic în România. Dar nu avem cum să cernem, adică nu avem masa suficientă pentru treaba asta!', a declarat Ion Țiriac în cadrul emisiunii „La Măruță'.

Ion-Tiriac-PRO-TVSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

„România în ziua de astăzi mie îmi e foarte complicată. E complicată pentru că legile le avem, dar aplicarea legilor este o problemă extraordinar de mare. Eu sunt într-o perioadă în care vreau să fac ceva. Am făcut ceva, fundația mea. Fundația e făcută să facă lucruri bune. Făcând lucruri bune în țara asta te lovești de ziduri birocratice pe care nu le poți trece și mai bine te lipsești. Pe de altă parte, eu sunt… o țară care mi-a cântat imnul de vreo 400 de ori. Noi suntem o altă generație și nu pot să mă compar cu cei care sunt născuți după 1990. Pentru noi ca să reprezentăm țara nu numai că era o mândrie, dar era ceva ieșit din comun, care în ziua de azi… inima s-a mutat în buzunar. E în regulă și treaba asta, că nu suntem noi unici.

„Eu am o datorie și datoria asta mi-o plătesc'

România e superbă. Ai mulți români care se întorc. Să sperăm că au de ce să se întoarcă. E complicată și când vrei să dai. Încet, încet ajungi într-o poziție în care începi să te saturi. Eu am o datorie și datoria asta mi-o plătesc, că m-am născut român și vreau să plătesc mult mai mult, pentru că deocamdată am. Sper să reușesc! Cam asta e România mea', a continuat fostul mare jucător de tenis, potrivit Libertatea.

Omul de afaceri a vorbit și despre lucrurile mai puțin frumoase din țara noastră, însă a evitat să se amestece în discuții ample despre cei de la conducere.

„În 32 de ani nimeni nu a fost în stare să educe acest popor în cele mai simple lucruri care există. Statul e cel mai sărac român care există în lumea asta. Statul nu are bani, populația trebuie să muncească să dea bani statului și apoi, statul să faca totul pentru populație. De la autostrăzi, la trenuri', a adăugat Ion Țiriac.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete