Invata sa dansezi

Invata sa dansezi

Dansul nu inseamna doar miscare pe muzica, ci si exprimarea unei stari. Pentru multi, dansul este o ocazie de a se cunoaste pe sine si pe ceilalti, o cale de relaxare, de creare a unei atmosfere romantice.

Se pare ca dansul este una dintre cele mai vechi preocupari artistice ale omului, la fel ca si muzica sau pictura. In picturile rupestre s-au descifrat nu numai siluete care vaneaza ori se lupta, ci si siluete in miscare, care pot reprezenta pasi de dans. Dansuri rituale, dansuri populare, care celebreaza sarbatori, dansuri de salon sau dansuri de discoteca… Toate au la baza aceeasi nevoie de miscare ritmata, dar si de exprimare libera si de comunicare.

Desi si-a schimbat "infatisarea" de-a lungul timpului, dansul a ramas la fel de important pentru oameni. Bunica dansa vals, imbracata in rochie de bal, in bratele unui ofiter spilcuit; tu te distrezi pe ritmuri disco sau latino, intr-o lumina crepusculara, incercand sa farmeci un tip pe care ai pus ochii. Poate ca moravurile s-au schimbat, dar principiul ramane acelasi: dansul este un mijloc de distractie si relaxare, dar si de cucerire a partenerului.

Poate ca esti o dansatoare innascuta si dansul ti se pare la fel de firesc ca si mersul. Sau, dimpotriva, te simti stangace, nu ai avut ocazia sa inveti sa dansezi si preferi sa stai deoparte, sa eviti acest gen de distractie. Dar nu este nevoie sa ai talent de balerina ca sa poti gusta bucuria pe care ti-o da dansul. Iar daca pana acum nu ai avut posibilitatea si nici curiozitatea sa inveti sa dansezi, nu mai pierde timpul! Noi iti vom arata de ce…

Nu mai esti singura
Intreab-o pe bunica si iti va povesti ca balurile de pe vremuri erau cele mai asteptate evenimente ale anului. Acolo iti etalai rochiile elegante, te distrai si, mai ales, cunosteai lumea. Vedeai si erai vazuta. Faceai conversatie si primeai omagiile tinerilor pretendenti.

Cam acelasi lucru se intampla si in discotecile de astazi ori la petrecerile private. Cu siguranta ai fost la petreceri si ai observat ca cei care danseaza par sa se distreze foarte bine. Te numeri si tu printre acele persoane? Daca "da", inseamna ca stii motivul. Dansul inseamna comunicare prin miscare si gesturi – o modalitate de exprimare mai directa si mai sincera decat cea prin cuvinte. Deseori, dansul e un punct de plecare pentru conversatie, precum si o cale de a te arata lumii asa cum esti. Cei care danseaza creeaza intre ei un fel de legatura mai simpla si mai directa, care da roade usor in planul social. Atunci cand dansezi, nu numai ca te relaxezi si te distrezi, dar si construiesti legaturi cu cei din jur. Daca esti o persoana mai timida de felul tau, danseaza, si reticentele vor disparea, cei din jur te vor observa si vor dori sa te cunoasca.

Poate ca la toate aceste lucruri ai o mare obiectie: tu nu stii sa dansezi… Nu-i nimic, poti oricand sa inveti! Mai sunt multi oameni in situatia ta care se apuca sa invete sa danseze la 30, 40 sau chiar la 70 de ani! Exista o multime de locuri in care poti sa iei lectii de dans. Poti sa alegi dansul sportiv (cu ceva timp in urma cunoscut la noi ca "dans de societate"), disco, tango argentinian, modernele ritmuri latino sau dansuri orientale. In multe discoteci, peste zi, se predau lectii de dans, insa exista si cluburi speciale, destinate invatarii secretelor dansului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate