Interviu Octavian Stanciu Stănciulescu, Director de Producție Cumpăna

Cum arată noul proiect de investiții Cumpăna privind noua sa fabrica? Care sunt punctele forte ale fabricii Cumpăna?

Investițiile în noua fabrică au început cu câțiva ani în urmă prin identificarea surselor de apă. Criteriu eliminatoriu pentru zona de amplasare a forajelor a fost calitatea apei ce urma să o extragem și anume – apa brută trebuia să îndeplinească condițiile de potabilitate.

La ora actuală deținem trei foraje total independente unul de alul, la adâncimi diferite pentru a ne asigura că nu există legături între cele trei surse, cea mai adâncă este de 300 m.

Apa Cumpăna are o compoziție chimică deosebită, echilibrată din punct de vedere al conținutului de minerale, cu un conținut scăzut de sodiu și un pH de 8,2  care conferă apei un caracter ușor alcalin menținând sănătatatea organismului. Apa noastră este o apă microbilogic pură, este o apă filtrată natural, nu este osmozată și nu este carbonatată, nu conține clor sau alte substanțe chimice.

Investițiile majore au fost făcute în echipamentele de producție  care au integrat cele mai noi tehnologii disponibile. De exemplu, linia noastră de lucru este produsă de R.Bardi, lider mondial în calitatea echipamentelor de spălare și igienizare a bidoanelor de apă. Igienzarea se face în trei faze, ultima realizându-se cu apă ozonată, înainte de a fi îmbuteliate bidoanele.

Mai mult, aceste invesții s-au extins și pentru alegerea echipamentului de tratare mecanică a apei, care permite o  filtrare graduală a apei ce urmează a fi îmbuteliată, dar și pentru procedeul de încărcare și descărcare a bidoanelor, acestea fiind preluate  de către un robot specializat, astfel efortul uman fiind redus la minim.

Care este capacitatea fabricii? Câți litrii de apă ies de pe poarta fabricii zilnic?

Capacitatea de producție a fabricii a fost astfel proiectată pentru a fi folosită în mod eficient atât în perioadele în care cererea crește (lunile de vară) cât și în perioadele în care cererea scade (lunile de iarnă). Capacitatea este de peste 15000 bid/zi. În medie, fabrica livrează aproximativ 10.000 bidoane zilnic adică 190.000 litri de apă, ajungând la aproape 1 mil de consumatori naționali.

Fabrica funcționează 24 din 24? Câți oameni lucrează în această fabrică?

Fabrică este proiectată să funcționeze 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămâna. Personalul angajat în medie este de 15 persoane și este suplimentat în lunile de vară.

Pentru a menține puritatea apei, pentru a nu fi tratată chimic, implică o serie de procese tehnologice suplimentare. Care sunt acestea?

Apa plată de izvor Cumpăna este clasificată, după cum spune și numele, ca apă de izvor. Asupra acesteia se intervine minim, conform reglementărilor legale. Aceleași reglementări impuse producerii și imbutelierii apei minerale sunt aplicabile și apei de izvor, deci din acest punct de vedere procesul de tratare al celor două tipuri de ape sunt identice. Singurele elemente pe care le reducem din apă sunt fierul și manganul pentru a aduce un plus de calitate consumatorului final.

Menținerea purității apei începe cu sursele. Forajele sun amplasate în zone de protecție maximă, accesul la ele făcându-se doar de către personal autorizat și doar când situația o impune. Monitorizăm în permanență prin analize fizico chimice și microbiologice calitatea apei din sursă (foraje) pentru a ne asigura că avem zero contaminare.

Echipamentele destinate tratării mecanice și imbutelierii sunt supuse zilnic operațiilor de igienizare. Concentrațiile soluțiilor de igienizare au fost stabilite în timp prin verificări de laborator asigurându-ne astfel de eficiența acestora.

Atmosfera din spațiul de producție este una controlată din punct de vedere microbiologic, neexistând posibilitatea ca aer contaminat să pătrundă în interior.

Ce modele de tehnologie ați ales pentru nouă fabrică?

Pe lângă investițiile în echipamente, surse și locație, o altă investiție importantă în curs de finalizare se materializează într-o sursă de energie verde. În proporție de 30% energia electrică necesară funcționării unității de producție va fi asigurată prin intermediul  tehnologiei producerii energiei electrice cu ajutorul panourilor solare.

Care sunt planurile de viitor?

Brandul Cumpăna face parte de mulți ani din cotidianul multor consumatori și va continua să facă parte și în viitor. Viitorul a început deja și vizează reducerea costurilor logistice, care devin o parte tot mai importantă din costul final al produsului, prin amplasarea de unități de producție pe întreg teritoriul României. Ne asigurăm astfel că prețul plătit de clienții noștri este strict corelat la calitatea produsului primit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial