Ce este și cum se folosește o motocoasă?

Probabil una dintre cele mai plictisitoare și extenuante munci ale câmpului este cositul. Această activitate presupune statul într-un singur loc pentru un timp îndelungat și mișcat stânga dreapta încontinuu pentru a atinge toate suprafețele necesare. Activitate care nu este pentru toată lumea și care, făcută pe timp îndelungat, poate aduce diverse dureri, afecțiuni și nici nu este eficientă din punctul de vedere al timpului. 

Cum a ajuns motocoasa în curțile oamenilor

Ca efect al tuturor dezavantajelor cositului „tradițonal', motocoasa a căpătat popularitate nu doar în rândul fermierilor, ci și în rândul cetățenilor de rând care au un teren sau o mică grădină lângă casă de care încearcă să aibă grijă. 

Acest instrument, dacă-l putem numi așa, a ajuns popular grație durabilității sale, motorului puternic de care dispune, ușurința procesului de întreținere și, nu în ultimul rând, mai ales faptului că scutește foarte mult din efortul fizic depus de omul care o mânuiește. 

Adesea comparată cu o mașină de tăiat iarba, față de care are și mai multă putere și versatilitate, motocoasa are și câteva dezavantaje de luat în considerare. 

Dezavantajele unei motocoase

Două dintre cele mai mari dezavantaje ale acestui aparat sunt date de riscul de accidentare și de învățarea tehnicilor de tăiere, tocmai pentru a evita riscul de accidentare sau deteriorare a mașinii. Astfel, lamele rotindu-se în sens invers acelor de ceasornic, și mișcarea trebuie făcută de la dreapta spre stânga în momentul în care se taie ceva, ceea ce nu vine mereu foarte natural și poate trece niște timp până la deprinderea completă a mișcării. Iar riscul de accidentare vine de la așezarea la 90 de grade la stânga a vârfului lamei, astfel că orice altă parte a lamei poate lovi înapoi dacă se lovește de o ramură sau de ceva mai tare. 

Măsuri de protecție recomandate în timpul utilizării

Ca aproape orice alt instrument de tăiat, motocoasa are lame, iar pe lângă lame are, evident, și motor. Iar aceste două elemente în combinație pot arunca tot felul de resturi direct în fața celui ce o folosește. De aceea este recomandată purtarea unei protecții de vedere în timpul folosirii, precum și păstrarea unei distanțe de 50 de metri față de alte persoane. 

Iar în ceea ce privește strict aparatul, este recomandată folosirea doar a acelora ce dispun de ham și ghidon, acesta din urmă fiind și cel ce ajută la controlarea motocoasei și servește și ca un fel de bară de protecție în cazul în care scapă de sub control. 

Astfel, ca în orice alt domeniu, tehnologia a evoluat și în domeniul muncii agricole, iar motocoasa este un exemplu în acest sens. Cu avantaje și dezavantaje puse în balanță, aceasta înclină către avantaje. Însă ușurința folosirii trebuie să vină mereu la pachet și cu măsurile de siguranță din timpul folosirii. Dacă ești în căutarea unei motocoase, poți găsi numeroase modele la Hornbach.ro.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial