Ingredientul vedetă antirid al toamnei

struguri

Credeai că ai încercat mai tot în materie de tratamente antirid? Acum este cel mai bun moment pentru a simţi, pe propria piele, beneficiile resveratrolului din strugurii roşii.

Iubeşte mâncarea, trăieşte mai mult! Pe cât de tentant, pe atât de greu de îndeplinit ţi se pare? Te înţeleg: pe un taler al balanţei cântăresc deliciile din care ai fi tentată să te înfrupţi în fiecare zi, pe de altă parte îţi trec prin faţă, ca genericul de la finalul filmului, toate argumentele medicale care au dat naştere atâtor şi atâtor reguli de bună conduită alimentară.

Ai o dieta sanătoasă, obişnuieşti să faci mişcare, iar toate acestea se vor vedea nu doar în interior, ci şi la exterior – atât de simplu este, spun specialiştii în nutriţie şi în fitness. Dar şi ce complicat, aş completa, când ai de jonglat cu atâtea şi atâtea necunoscute.

Cu toate acestea, într-o vreme în care calitatea alimentaţiei a început să capete teren în defavoarea cantităţii, francezii au arătat că nu este nimic rau în a avea un cult pentru o masă îmbelşugată (e drept, mâncare mereu proaspătă, ore fixe de mese, băuturi de calitate).

Iar cercetările dezvoltate în acest sens au arătat că, deşi gurmanzi consacraţi, procentul celor cu afecţiuni ale inimii este redus.

Răspunsul acestui fenomen, cunoscut în întreaga lume drept „paradoxul francez a fost concentrat într-un cuvânt care, din acel moment, a fost ridicat la rangul de „minune: resveratrolul.  Acest colorant natural, găsit în conţinutul fructelor de culoare închisă, este considerat a fi cel mai puternic antioxidant, detaşându-se clar de suratele sale: beta-carotenul, vitamina C, vitamina E si coenzima Q10.

Care este legatura dintre resveratrol şi francezi?

 

„In vino veritas, spun câteva dintre rezultatele cercetărilor, mai exact, răspunsul se află în acel pahar de vin roşu din care poate ar trebui să facem şi noi o tradiţie în a-l consuma în timpul mesei.

Iar asta pentru că resveratrolul se găseşte în coaja şi în sâmburii strugurilor, precum şi în afine, mure, coacaze, mere roşii, închise la culoare, prune, şi lista poate continua. În plus, analizele realizate au arătat, de-a lungul anilor, că efectele lui nu se rezumă la a proteja organismul de bolile cardio-vasculare.

S-a dovedit că această substanţă are si acţiuni anticanceroase, în plus reduce şi nivelul colesterolului rău şi este considerat un element util în tratarea unor afecţiuni degenerative.

 

Plusuri medicale şi estetice

 

Sunt sigură că argumentele ştiinţifice te vor face şi pe tine ca de mâine să faci mici schimbari în cutumele tale alimentare, şi nu numai: să serveşti un croissant la prima oră din zi, într-o cafenea cochetă, apoi, la masa de seară, un pahar de vin roşu – fie unul dintr-un an care să aibă o semnificaţie specială pentru tine,

fie un vin proaspăt, din struguri culeşi anul acesta, iar la finalul serii, o jumatăte de oră dedicate îngrijirii pielii tale.

Pentru că resveratrolul nu protejează doar inima, ci îţi şi întinereşte pielea, companiile cosmetice au început să pună preţ pe acest ingredient care, de câţiva ani, şi-a păstrat, cu consecvenţa, lista de beneficii. Foloseşte-te de proteina tinereţii. Te va ajuta să scapi de riduri.

 

Anti-îmbătrânirea

 

Resveratrolul a devenit unul dintre ingredientele-cheie din suplimentele alimentare şi produsele cosmetice.  Ingredientul tinereţii sau al longevităţii, elixirul tinereţii, resveratrolul este considerat a fi una dintre cele mai importante arme pe care le avem atunci când vrem să ştergem din urmele lăsate de vârsta asupra tenului.

Da, ridurile pot fi sexy, însă numai în masura în care te simţi şi tu astfel. Însă atunci când îţi doreşti ca în faţa oglinzii să descoperi o imagine cu care să te identifici, atunci cu siguranţă esti dispusă să investeşti în ingrediente şi produse care, folosite cu regularitate, îi vor reda pielii elasticitatea de altadată.  Ai ales gama de creme pe care să o utilizezi de acum înainte?

 

Treci la pasul cu numarul 2.

 

Foloseşte în mod constant cremele de zi şi de noapte, şi nu renunţa dupa câteva zile (doar dacă, bineînţeles, pielea nu o accepta). Asta este una dintre cele mai frecvente greşeli.

Apoi, în cazul în care zona ochilor este mai sensibilă (şi, de regulă, aşa este), foloseşte o cremă specială şi nu uita de uleiuri şi serumuri, concentrate de substanţe active care se aplică pe pielea proaspăt curăţata.  Iar pasul numarul 3: înconjoară-te de persoane şi lucruri dragi, iar unele riduri vor disparea de la sine.

 

FRUMUSEŢE LA PUTEREA RESVERATROL

 

wine elixir oilCutGama Apivita Wine Elixir, cu acţiune anti-rid şi fermitate, este îmbogăţită cu resveratrol din vin roşu, ingredientul natural anti-îmbatrânire.

Resveratrolul este un fitoestrogen important, cunoscut ca „ingredientul longevităţii.

Acesta aparţine unei clase de compuşi polifenolici numită stilbene şi este un antioxidant polifenolic puternic.

Unele tipuri de plante produc resveratrol şi alte stilbene, ca răspuns la stres, vătămare, infecţii fungice şi radiaţii ultraviolete (UV).

Sursele cele mai abundente în resveratrol se găsesc în pieliţa strugurilor roşii, în fructele de pădure, în alune şi troscot.

Resveratrolul stimuleaza producerea de sirtuina, care are rol de „gardian al celulei şi este considerată „proteina tinereţii, responsabilă pentru longevitatea celulelor.

Resveratrolul ajută la reducerea adâncimii liniilor fine şi ridurilor, precum şi numărul acestora.

Acesta oferă un scut protector antioxidant împotriva radicalilor liberi. Resveratrolul conferă pielii elasticitate şi stralucire. Are proprietăţi antiinflamatorii semnificative.

Resveratrolul inhibă proliferarea celulelor epidermic e le pielii şi stimulează diferenţierea lor.

◆ Reduce numarul şi suprafaţa ridurilor cu până la 77%;

◆ Activează „proteina tinereţii (sirtuina), care prelungeşte durata de viaţă a fibroblastelor şi creşte producţia de colagen şi elastina;

◆ Reface conturul feţei. Gama este disponibilă în farmaciile Sensiblu.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete