Începe calvarul: sunt cazuri de COVID în școli

Scenariile colorate propuse de Minister ar fi fost valide într-o țară în care se respectă normele de distanțare și protecție pe fondul unei pandemii globale. În condițiile în care aproape 1 milion de oameni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus și 31 de milioane au fost diagnosticate cu Covid, măsurile de siguranță și protecție socială ar fi trebuitr să fie impuse de lege ca norme de conduită obligatorii.

Cazuri de COVID în școli

Săptămâna trecută școlile din România și-au reluat activitatea având trei scenarii de funcționare, la nivel național existând peste 300 de unități de învățământ închise complet, susținând cursuri exclusiv online.

Imediat după începerea școlii, din ce în ce mai mulți elevi  au fost confirmați pozitiv: 3 elevi la Galați, mai multe cazuri în Gorj, Iași și București.

În Gorj, o unitate de învățământ și-a închis porțile intrând în scenariu roșu la o săptămână de la începerea școlii. La Colegiul Tehnic din Mătăsari, secretarul școlii a fost diagnosticat cu Covid iar profesorii cu care a intrat în contact au intrat în carantină. Toate cursurile se vor ține online.

Nici în grădinițe situația nu arată mai bine: o îngrijitoare din Târgu Jiu infectată cu noul coronavirus a intrat în contact cu copiii, unitatea închizând grupele de preșcolari.

Startul este destul de greoi pentru profesorii care sunt puși în situația de a preda de la catedră dar concomitent și on line celor care stau acasă, împărțiți pe grupe. Mulți dintre profesori fie nu se pot concentra și asupra elevilor care participă la cursuri de acasă, fie uită că sunt filmați și își așază sticla de apă în dreptul camerei de filmat de la laptop. Aceste cursuri on line pot fi o oglindă extraordinară pentru a vedea nivelul de pregătire și îndemânările pedagogice ale profesorilor din învățământul românesc.

Foto: 123rf

Citeste și:

Vloggerul Selly se implică în sistemul de educație. A trimis o scrisoare către Ministerul Educației și Cercetării

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie