ÎNCĂ NU AI LITORALUL ROMÂNIEI PE LISTA LOCURILOR DE VIZITAT? ATUNCI E TIMPUL SĂ ÎL ADAUGI

De-a lungul a peste 245 de kilometri între Delta Dunării și granița bulgară, litoralul Mării Negre a României oferă o combinație excelentă de destinații pentru petreceri, plaje pentru contemplarea peisajelor sălbatice cât și stațiuni pentru familii. Cu temperaturi de vară cuprinse între 25-35°C și plaje largi de nisip, stațiunile de pe litoralul României reprezintă o evadare perfectă de vacanță.

Varietatea obiectivelor turistice atât naturale cât și antropice, oamenii locului, gastronomia vă vor cuceri. Harta stațiunilor litoralului românesc pe de o parte este simplă prin accesul destul de ușor la orice destinație iar pe de altă parte este complexă prin varietatea de activități pe care le pune la dispoziția turiștilor. Pe scurt, este litoralul cu stațiuni pentru toți și fiecare. Iată top stațiuni de litoral din România:

Constanța este considerată poarta către litoralul Mării Negre. Un oraș cu o istorie bogată pe care o puteți cunoaște vizitând vestigiile istorice, muzeele cât și centrul vechi unde vizitatorii pot admira edificiile savurând un pahar cu vin sau o ceașcă de cafea chiar de la terasele de aici.

Faleza din Constanța este un loc de promenadă pe care nu trebuie să îl ratați. Aici veți vedea renumitul Cazino din Constanța iar la capătul falezei, Portul Tomis cu multe baruri, restaurante, terase amenajate chiar lângă pontoanele unde ancorează iahturile și bărcile care creează o atmosferă rafinată. Pentru a explora această destinație îndeaproape și să vă bucurați de tot ce oferă, închiriere iaht în Constanța e ceea de ce aveți nevoie.

Black Sea coast and beach at Constanta, Romania at sunset

Iar dacă vreți să aveți parte de muzică bună atunci trebuie să ajungeți la festivalul Neversea care va aduce din nou apusurile și răsăriturile de neuitat de la malul Mării Negre.

Mamaia este stațiunea unde nimeni nu se plictisește (nu ai cum!). Pentru cei plini de energie este capitala petrecerilor de pe litoralul românesc al Mării Negre. Adevărata distracție începe la apus, când mulțimile încep să se adune în cluburile elegante aliniate de-a lungul plajei, cum ar fi Loft, Café del Mar Mamaia, Puro Beach Black Sea și multe altele, pentru a dansa până la răsărit pe melodiile celor mai renumiți DJ din țară dar și de peste hotare.

Pe de altă parte Mamaia este stațiunea care oferă o mulțime de distracții pentru copii. Plimbări cu trenulețul, tobogane gonflabile pe plajă, kids club, Satul de Vacanță, Aqua Park, plimbări cu telegondola, cu barca, cu poneii, spectacole de seară pentru copii etc. E imposibil să te plictisești aici.

Mangalia este acea stațiune de litoral din România care atrage prin apa marii, apele minerale sulfuroase mezotermale (21-28°C) provenite de la izvoare din partea de nord a orașului și din zona stațiunilor Saturn și Venus, nămolul sulfuros de turbă, care este bogat în minerale și este extras din mlaștinile din nordul orașului precum și clima marină bogată în aerosoli salini. Tot aici puteți savura din bucatele tradiționale (mici, mămăliga, ciorba de burtă) la restaurantele tradiționale iar la restaurantele cu specific pescăresc veți gusta saramura, ciorba de pește și alte delicii.

Vama Veche – pe 1 mai în fiecare an aici practic se deschide sezonul estival al litoralului românesc. Vama Veche este pentru cei care caută distracția 24 ore din 24. Aici veți găsi baruri, cluburi cu muzica rock, pop, rap, muzică tradițională și orice muzică mai există în lume și multă multă băutură. Este stațiunea petrecerilor până la răsărit. Deci, cel mai bine e să vă lăsați copilașii acasă dacă vreți să veniți aici.

Costinești este preferată adesea pentru vacanțele cu familia și copii pentru că este mai ieftină față de Constanța și Mamaia, pentru că este mult mai liniștită dar tot odată găsești activități atât pentru cei mici cât și pentru adulți.

Pe plajă regăsim și cele două simboluri ale stațiunii – Obeliscul și epava navei Evanghelia. Pe plajă se află numeroase beach bar-uri, locuri destinate sporturilor acvatice, dar și șezlonguri cu umbrele.

Indiferent cu cine mergeți în vacanță și cu ce scop, fie că vreți să leneviți la soare sau să petreceți până dimineața, litoralul României are oferta potrivită pentru oricine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro