În vacanță cu animalul de companie: 7 sfaturi pentru a călători fără probleme

Câinii reprezintă unele dintre cele mai comune animale de companie, preferate de multe persoane. Atât rasele de talie înaltă, cât și cele de talie mică pot fi perfecte pentru a deveni animale de companie și pentru a fi ținute în casă, dacă sunt îngrijite și dresate corespunzător. 

Dintre rasele de mici dimensiuni foarte cunoscute și îndrăgite fac parte Chihuahua și Bichonul Maltez.

Trăsăturile câinilor Chihuahua

Chihuahua este o rasă de câini de talie mică, originară din Mexic, cunoscută pentru dimensiunile sale mici și personalitatea sa distinctivă. Câinii chihuahua au o înălțime de aproximativ 15-23 cm și o greutate de 1-3 kg, au un corp mic și compact, cu o blană scurtă sau lungă, în funcție de varietatea lor. 

Chihuahua sunt cunoscuți pentru personalitatea lor puternică și energică, sunt câini curajoși, loiali și afectuoși față de stăpânul lor dar pot fi, de asemenea, foarte suspicioși față de străini.

Chihuahua sunt câini care necesită o îngrijire ușoară. Blana lor trebuie periată periodic, pentru a îndepărta părul mort. De asemenea, trebuie să li se ofere o hrană de calitate și o igienă corespunzătoare, pentru a evita problemele de sănătate. Această rasă poate fi dresată cu ușurință, însă trebuie să fie tratată cu blândețe și consecvență.

Acești câini sunt, în general, o rasă sănătoasă, cu o durată de viață medie de 12-20 de ani. Cu toate acestea, au anumite predispoziții în ceea ce privește sănătatea, cum ar fi problemele cardiace, bolile oculare, hipoglicemia și problemele dentare.

Trăsăturile Bichonilor Maltezi

Bichonul Maltez este o rasă de câini mici, originară din insula malteză. Acești câini sunt cunoscuți pentru blana lor albă și catifelată și pentru personalitatea lor afectuoasă și prietenoasă.

Bichonul Maltez măsoară aproximativ 20-25 cm înălțime și ajung la o greutate de 3-4 kg. Acești câini au o blană lungă și catifelată, care necesită o îngrijire atentă pentru a rămâne frumoasă și sănătoasă. Bichonii Maltezi au ochi mari și rotunzi și urechi lungi și căzute.

Acest câine este cunoscut pentru personalitatea sa prietenoasă și afectuoasă. Bichonii sunt foarte atașați de stăpânii lor și adoră să primească afecțiune și atenție. Deși sunt câini mici, sunt foarte activi și jucăuși și se bucură din plin de antrenamente și mișcare.

Această rasă de câini este, de asemenea, ușor de dresat, datorită personalității sale inteligente și receptive. Bichonii sunt sensibili și trebuie dresați cu blândețe și consecvență. Este, în general, o rasă sănătoasă, cu o durată de viață medie de 12-15 ani. Un dresor sau un proprietar cu experiență îți pot spune totul despre Bichonul Maltez, astfel încât să îi poți oferi o îngrijire corespunzătoare.

Călătoria alături de câinele tău: recomandări utile

Călătoria cu animalele de companie poate fi o experiență minunată pentru toți cei implicați, dar necesită o planificare adecvată, pentru a asigura siguranța și confortul necesare câinelui tău.

Iată câteva sfaturi importante pentru călătorii, excursii și vacanțe alături de cel mai bun companion:

  1. Verifică dacă destinația aleasă este prietenoasă cu animalele de companie. Înainte de a pleca, asigură-te că locul unde vă petreceți vacanța permite accesul animalelor de companie și verifică dacă există anumite reguli pe care trebuie să le respecți.
  2. Planifică în avans. Asigură-te că aveți în bagaj tot ce trebuie pentru animalul tău în timpul călătoriei. În funcție de modul de transport, poate fi necesară o cutie sau o cușcă de transport, o geantă specială sau o lesă pentru animalul de companie.
  3. Vizitează medicul veterinar în avans. Înainte de a pleca în vacanță, asigură-te că animalul de companie este într-o stare bună de sănătate și că are toate vaccinurile și deparazitările necesare. În plus, medicul veterinar îți poate oferi recomandări și sfaturi privind medicamentele pentru calmarea animalului în timpul călătoriei.
  4. Asigură-te că animalul are microcip sau tag de identificare: Este important ca acesta să poată fi identificat în cazul în care se pierde sau rătăcește, prin intermediul unui tag de identificare sau a unui microcip.
  5. Fiecare animal are nevoi speciale. Este important să ai în vedere nevoile sale precum hrana preferată, apa și exercițiul fizic.
  6. Încearcă să menții rutina zilnică a câinelui. În timpul călătoriei, respectă-i, pe cât posibil, orele de masă și plimbare, astfel încât să se simtă confortabil și să se familiarizeze ușor cu mediul în care se află.
  7. Respectă normele de igienă. Asigură-te că ai mereu la îndemână un șervețel umed sau un prosop, pentru a curăța zonele cu care acesta a intrat în contact, astfel încât să nu răspândească alergeni sau bacterii.

Călătoriile alături de animalele de companie pot fi o binecuvântare, dacă te pregătești corespunzător. Bucuria de a descoperi locuri noi, plimbările lungi și timpul petrecut împreună vor fi, fără îndoială, benefice atât ție, cât și câinelui tău.

Sursă foto: Freepik

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial